США попереджали Путіна що знищать ЧФ РФ і всі російські сили на українській території якщо той застосує ядерку

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Колишній очільник Центрального розвідувального управління Девід Петреус підтвердив, що у 2022 році США попередили росію, що вступлять у війну, якщо москва використає ядерну зброю для удару по Україні. Їй також детально описали удар по її військах.

Про це пише польське видання Onet, зазначає hromadske.

Петреус пригадав, що у 2022 році казав американським ЗМІ про те, що США були готові потопити весь Чорноморський флот росії, а також знищити всі російські наземні й повітряні сили, розташовані на українській території.

До такого кроку країна вдалася б, якби рф застосувала або проти України, або просто в безлюдній місцевості тактичну ядерну зброю. Коли він про це сказав іще два роки тому, то ця заява була не його приватною думкою, а непублічною позицією Білого дому, запевняє експосадовець ЦРУ.

Однак Вашингтон не хотів погрожувати москві безпосередньо, а тому передав їй попередження через Петреуса. Комюніке, яке той віддав росіянам, містило конкретний опис удару по російських цілях сотнями крилатих ракет, які б запустили як із літаків США, так і з підводних човнів.

Незгода з таким кроком США від інших союзників, наприклад Німеччини, не вплинула б на рішення, каже ексголова ЦРУ. За його словами, «Берлін не матиме права голосу», а США нагадають усім в НАТО, «хто ухвалює рішення в Альянсі».

Петреус упевнений, що росіян удалося відмовити від застосування ядерної зброї завдяки жорсткій, але водночас обережній позиції США, а також підтримці з боку інших країн.

Раніше про те, що Сполучені Штати погрожували росії знищити всі російські військові цілі в Україні, якщо та наважиться використати ядерну зброю, розповідав міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

А перед тим New York Times із посиланням на джерела писав, що Білий дім наприкінці 2022 року розглядав варіанти, якою може бути відповідь на можливий ядерний удар росії по Україні. Передбачалося, що американська реакція повинна бути «неядерною», але «драматичною» для росіян.

«Аргумент»


В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]