Типова СБУ: співробітник кібербезпеки СБУ отримав підозру за хабар у $60 тис

|
Версия для печатиВерсия для печати

НАБУ і САП спільно з ГУ внутрішньої безпеки СБУ повідомили про підозру раніше викритому на отриманні 60 тис. дол. неправомірної вигоди співробітнику Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

Про це повідомляє пресслужба Національного антикорупційного бюро України.

«Детективи Національного бюро за процесуального керівництва САП спільно з ГУ внутрішньої безпеки СБУ викрили оперативного співробітника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ (ДКІБ СБУ) на одержанні 60 тис. дол. неправомірної вигоди. 27 липня 2022 року посадовцю повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст. 368 КК України», - повідомили в НАБУ.

Слідство встановило, що підозрюваний здійснював оперативний супровід під час розслідування злочинів в сфері операцій із криптовалютами.

Зокрема, за даними відомства, фігурант був наділений повноваженнями здійснювати заходи з виявлення кримінальних правопорушень, ініціювати проведення перевірок фінансово-господарської діяльності, а також виконувати слідчі та негласні слідчі дії у рамках кримінального провадження.

«Під час проведення обшуку в рамках розслідування одного з таких епізодів він натякнув підприємцю, чию діяльність досліджували правоохоронці, що його проблеми «з органами» можна вирішити: позбутися прискіпливої уваги з боку СБУ до його бізнесу з видобутку криптовалюти (майнінгу) та повернути вилучене майно. За декілька днів потому він назвав ціну лояльності: 60 тис. дол.», - зазначається у повідомленні.

У НАБУ заявили, що підозрюваний для одержання неправомірної вигоди застосував заходи конспірації, але його 26 липня викрили «на гарячому» і затримали у порядку ст. 208 КПКУ.

Викриття стало можливим завдяки консолідації зусиль НАБУ, САП, Головного управління внутрішньої безпеки СБУ, а також самого підприємця-заявника.

Фото: nabu.gov.ua

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]