У Федорова цифрову трансформацію України оцінили в «від $2 млрд до $5 млрд»

|
Версия для печатиВерсия для печати

На цифрову трансформацію України знадобиться від $2 млрд до $5 млрд. Поки що є $13 млн.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Forbes.

«Цифровий ленд-ліз» – програма повоєнної диджиталізації країни – коштуватиме щонайменше $2 млрд. Ідеальний бюджет – у 2,5 раза більший, заявив він.

Вартість дев’яти проєктів презентованої в Лугано програми Digital for freedom перевищує $2 млрд, але це не увесь бюджет. «Наразі можна також прогнозувати, що для підтримки ідеального темпу нам потрібно до $5 млрд на три роки», – каже Федоров.

Проєкти показали 40 міжнародним технологічним компаніям, яким конкретно, міністр не назвав. Серед проєктів – електронний суд зі штучним інтелектом, автоматична митниця, цифрова освіта тощо.

Наразі за підсумками конференції залучено 400 млн грн – $13 млн за поточним курсом НБУ – від трьох українських телеком-компаній. «Київстар», Vodafone і «Датагруп-Volia» зробили внесок до фандрейзингової платформи United24.

У Мінцифри називають програму Digital for freedom «цифровим ленд-лізом». Там розраховують, що допомагати грошима чи технологіями мають провідні технологічні гравці світу на кшталт Google, Amazon, Apple, Microsoft, Rakuten та інших.

Наразі публічно відомо про участь Amazon, яка має надати хмарний хостинг для українських держреєстрів на понад $100 млн та розглядає розробку рішень для штучного інтелекту в судах. «Багато домовленостей ми анонсуємо окремо, тож не можу поки що про них говорити», – каже Федоров.

Загальна вартість плану відновлення України – $750 млрд. За підсумками конференції в Лугано зібрано $1,9 млрд, повідомив прем’єр Денис Шмигаль, з них $250 млн – на проєкти цифрової трансформації.

«Аргумент»


В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]