У Харкові окупанти зруйнували понад 280 житлових будинків, третина міста без газу

|
Версия для печатиВерсия для печати

У Харкові через російські авіанальоти та наземні обстріли зруйновані понад 280 житлових будинків.

Про це у Фейсбуці повідомляє поліція Харківської області.

«Ворог продовжує цілеспрямовано знищувати інфраструктуру міста та рівняти з землею житлові квартали. Внаслідок численних наземних та повітряних обстрілів зруйновано більш як 280 житлових будинків, 26 шкіл та 23 дитячі садочки. Серед мирного населення є жертви», - йдеться у повідомленні.

Російські загарбники вночі обстріляли Харків 29 разів, унаслідок чого пошкоджений газогін, а 30% жителів міста залишилися без газу.

Вночі Харків російські загарбники обстріляли 29 разів, унаслідок чого пошкоджений газогін, 30% жителів міста залишилися без газу.

Про це в Телеграмі повідомляє начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«ЗСУ обороняють Харків, ідуть в контрнаступ по багатьох напрямках в області. Ворог деморалізований, знесилений і не робить активних наступальних дій. Тому вдається до цинічних атак із повітря», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за минулу добу російські війська нанесли близько 74 артилерійських та мінометних обстрілів, в тому числі з реактивних систем залпового вогню по районах Олексіївки, П’ятихаток, Північного шосе, Білгородського шосе, Холодної Гори, Дергачів, Чугуєва, Північної та Південної Салтівки, району ст. метро «Академіка Барабашова», центру Харкова.

Сам Харків обстріляли вночі близько 29 разів. За інформацію Штабу оборони Харкова, при цьому активність ворожої авіації по місту не спостерігалася, бомбометання не здійснювалися.

За словами Синєгубова, о 22:17 противник важкою системою залпового вогню «Смерч» пошкодив купол ТРЦ «Нікольський» з подальшим обвалом всередині. О 22:19 ворог обстріляв із системи залпового вогню «Смерч» житлові будинки на вулиці Пушкінська.

«Близько 5 ранку в результаті обстрілу противником Північної Салтівки окупант пошкодив газогін - 30% мешканців міста залишилися без газу, на місці обстрілів утворилася пожежа газу, яка триває досі. Рятувальники посилено працюють на місці події», - додав начальник ОВА.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]