В ООН не бачать геноциду у діях рашистів, бо ті вбивають українців недостатньо багато та без умислу

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Міжнародна комісія ООН з розслідування порушень в Україні наразі не дійшла висновку, що в країні відбувається геноцид.

«На даному етапі ми все ще не дійшли висновку, що (в Україні) відбувається геноцид», – так на запитання журналістки Радіо Свобода відповів голова Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідування порушень в Україні Ерік Мьосе (на фото).

Члени комісії прибули з візитом до Києва і дали пресконфренцію. З такою позицією комісар вже виступав у березні 2023-го, під час пресконфренції у Женеві.

За словами Еріка Мьосе, комісія не має достатніх наявних доказів, які б відповідали юридичній кваліфікації Конвенції про геноцид.

«Ми чудово усвідомлюємо занепокоєння та закиди щодо цього злочину. Тому ми досліджуємо це крок за кроком. На даний момент ми не маємо достатніх наявних доказів, які б відповідали юридичній кваліфікації, передбаченій Конвенцією про геноцид. Ви пам’ятаєте, що це питання умислу, умислу злочинців. Має бути «потреба» знищити певну групу. І таке знищення, відповідно до Конвенції, має бути фізичним чи біологічним. Це ті жорсткі умови (для визнання геноциду – ред.), які підтверджені судовою практикою», – зазначив голова Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідування порушень в Україні Ерік Мьосе.

Однак він каже, що розслідування в Україні продовжуватимуть. За його словами, раніше комісія вже зазначала, що «в російських ЗМІ були певні заяви, які, можливо, могли мати стосунок до питання про підбурювання до геноциду».

«Це одна лінія, якої ми дотримуємося, і ми її розглянемо. Але поки висновків немає», – додав Ерік Мьосе.

Водночас він пояснив, що «це питання не слід розглядати окремо від інших наших висновків»

«Як ви знаєте, ми виявили велику кількість воєнних злочинів. Ми виявили, що принаймні щодо двох тем, а саме тортур і атак (по енергетичній інфраструктурі України – ред.) з жовтня 2022 року, питання полягає в тому, чи слід розглядати їх як злочини проти людяності...І ми визначили, що є ознаки того, що це може бути злочином проти людяності. Тому я вважаю, що корисно подивитися на усе в контексті», – підсумував Ерік Мьосе.

На сайті ООН зазначається, що Комісія відвідала Україну понад десять разів. Всі три Комісари перебувають в Україні разом перший раз під час дії свого другого мандату з березня 2023 року, тоді як слідчі вже відвідали країну кілька разів.  

Під час першого мандату Комісії надали дві письмові доповіді: Генеральній Асамблеї у жовтні 2022 року та Раді з прав людини у березні цього року. Крім того, минулого тижня опублікували детальний документ зали засідань. Він ґрунтується на березневому звіті та містить детальний опис підстав для висновків Комісії.  

У документі зали засідань представлено вибрану кількість випадків та надано опис систематичності широкого кола порушень з боку російських збройних сил, зокрема умисні вбивства, незаконне позбавлення волі, тортури, зґвалтування та інші види сексуального насильства, незаконні переміщення та депортацію осіб, які перебувають під захистом, та дітей. Багато з цих порушень кваліфікуються як воєнні злочини, а деякі з них, якщо вони будуть підтверджені додатковими доказами, можуть бути прирівняні до злочинів проти людяності, зокрема застосування тортур та напади на цивільну інфраструктуру.  

«Аргумент»


В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]