В Україні 1 жовтня подекуди дощі, до +25° тепла на Сході

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Прогноз погоди в Україні на 1 жовтня: в західних, Житомирській, Вінницькій, Одеській, Херсонській областях та в Криму хмарно з проясненнями, дощ; на решті території мінлива хмарність, без опадів.

Вітер північно-західний, на Лівобережжі східний, 7-12 м/с, у східних, Запорізькій та Одеській областях місцями пориви 15-20 м/с.

Температура у західних, Житомирській та Вінницькій областях вночі 3-8° тепла, вдень 8-13°; на решті території вночі 9-14°, на півдні країни до 17°, вдень 17-22°, у східних областях до 25°.

На високогір'ї Карпат дощ та мокрий сніг; температура вночі від 3° тепла до 2° морозу, вдень 4-9° тепла.

Прогноз погоди на 1 жовтня по Київщині

Мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі 9-14°, вдень 17-22°; у Києві вночі 10-12°, вдень 18-20°.

Оновлена інформація щодо пилу

За останніми супутниковими даними, пил, що потрапив в Україну сьогодні вранці поширюється на територію Київщини, Житомирщини та півночі Вінниччини, зі сходу погіршуючи якість повітря, водночас маємо відчутний запах диму, що прийшов з півночі. 

Чому комбінуються ці дві ситуації? Біля землі ми маємо північний потік, тому задимлення поширюється на нашу території з північого-сходу, де є джерела диму. В той час як на висоті переважає потік з південного сходу, якраз з місця поширення пилу. Тому обидва чинника забруднення стрімко поширюються на Київщину, де й будуть осідати та залишаться ще на кілька днів.

Водночас як видно із супутникового продукту, де чітко пил відображений рожевим яскравим кольором, фіксується потужна пилова буря на захід від Каспійського моря через збільшення швидкості поривів вітру. Буря вже наближається до Луганщини і також сприятиме поширенню значної кількості пилу, що осідатиме в Україні. У східних, північних, Полтавській та Дніпропетровській областях очікується найбільша концентрація пилових частинок.

«Аргумент»


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]