Якби не державна зрада співробітників СБУ, Богуслаєв "сів" би ще у 2015 році

|
Версия для печатиВерсия для печати

Новина про те, що СБУ звинувачує Богуслаєва у державній зраді - це добре. Він щирий ватник та щиро асоціює себе з Росією. Він і справді постійно добивався постачання цих двигунів до РФ. Знаю це, бо багато разів він намагався розблокувати цей процес з 2014 по 2019, ходив, "рішав", але заборона на експорт товарів подвійного призначення до РФ стояла як камінь. Не хочу політизувати цю тему. Але, схему з постачанням гелікоптерних двигунів до РФ через Латвію та Китай він і справді відкатав у 2019 і 2020 роках. Тупо, попри заборону, написавши в контрактах, що двигуни не з товаром подвійного прищвнчення.

Про це пише у своїй колонці у Цензор.нет Сергій Висоцький, народний депутат України.

Коли Служба експортного контролю намагалася втручатися і подавала до суду, Богуслаєв ці суди вигравав. Причому, наскільки з знаю, допомагав йому в цьому Портнов, який до 24 лютого деякими нашими діячами, які зараз на собі вишиванку рвуть, вважався порядною, чудовою людиною, яка просто допоможе прижучити "папередніків". Да і спротиву продажі акцій "Мотор-Січі" китайцям, до того як Вашингтон почав тиснути, також державна система майже не чинила. Бо, нагадаю, до 24 лютого концепт "третього шляху" та дружби з Китаєм, адже на "буржуях" світ клином не зійшовся, був майже офіційною позицією.

Мені чесно подобається, куди розвертається робота СБУ після того, як Службу очолив Малюк. Принаймні ми бачимо початок хоч якихось дій щодо УПЦ МП. Бачимо такі резонансі затримання, як це.

Але! Треба пам’ятати, що на "Мотор-Січі" штатно сидів цілий відділ СБУ, окрім секретного. Який повинен був якраз попереджати експорт в Росію в рамках контррозвідувальної діяльності.

Богуслаєв не продавав ці двигуни росіянам в ларьку з-під прилавка. Як дітям цигарки. В цьому процесі були задіяні сотні людей. Ціла міжнарона мережа.

Ці контракти забезпечувалися працівниками компаній-спецекспортерів. Керівники цих компаній не могли не знати що це за двигуни та куди вони йдуть. Бо вони експерти ринку озброєнь, і мабудь здогадувалися, що десятки двигунів для "Крокодилів" латвійцям не всралися. Для довідки: латвійські військово-повітряні сили мають у своєму складі цілих 6 транспортних гелікоптерів! Служба експортного контролю приймала участь? Так, згідно із даними судів вона намагалася блокувати ці контракти, але її роль треба вивчити. Кабмін був в курсі? Не міг не бути.

Богуслаєв безперечно негативний персонаж. Але справа не тільки в ньому. Справа в тій державній системі та системі спецслужб, які замість того, щоби виконувати свою роботу та блокувати фантазії діда про комерційно вигідну дружби слов’янських народів, радо сприяли йому у постачанні двигунів вбивцям. Скоріш за все за невеликий (чи великий) гешефт. На 6-7 році війни! І буквально за рік-півтора до початку широкомасштабної!

Так, скажімо дипломатично, це все відбувалося в тому числі через те, що вище політичне керівництво на той момент випустило цю проблему з фокусу своєї уваги і, скажемо більше, навіть не розуміло чого саме це є проблемою. Але! Якраз завданням СБУ, розвідок, чиновників, було зупинити цей жах та доповісти керівництву чим саме загрожують такі речі! А не мовчки приймати конверти, раз зверху не прилетіло!

Тому, якщо копати, то до самого дна. Або в нашому випадку до самої гори. І також досліджувати, які ще маленькі любителі російського світу сидять поруч з тобою у кабінеті. Сподіваюся, що в СБУ це усвідомлюють.

Про державного зрадника Богуслаєва можна дізнатися з таких публікацій:

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]