Юрій Касьянов: Як робляться великі справи

|
Версия для печатиВерсия для печати

"Історія, яку розповів The Wall Street Journal про диверсії на "Північних потоках", абсолютно правдоподібна. Саме так і робляться великі справи: п'янка, ідея, ініціатива, і чорт там як ти потім кого зупиниш... І такі акції - народжені в алкогольному чаду далеко від великих спецслужб - найважче розкрити, а учасників нейтралізувати, або просто знайти сліди, бо немає сотень бюрократів, тонни наказів, витоку інформації та зради. Це дуже успішні кейси. Їх небагато, але вони всі схожі між собою, бо робляться "звичайними людьми". Варіанти можуть бути - з алкоголем чи без алкоголю, але це вже деталі... Хто не в курсі історії - посилання.

А потім прочитав коменти і стало сумно.

Звичайно, читати коменти не варто, тому що багато коментаторів навчилися писати, але не навчилися думати. І взагалі соціальні мережі зло, тому що будь-хто з найнижчим рівнем інтелекту, може впливати на хід історії.

Але... кілька коментарів на коментарії дам і я. По-перше, нічого дивного в тому, що якісь люди зібралися випити за перемогу десь у глибокому тилу, я не бачу. Це не ганьба, українці взагалі питуща нація, хоча є й ті, хто не п'є )) І хоч би як комусь хотілося, щоб наші лідери і герої були виключно білими і пухнастими, які не п'ють, не палять, сексом не займаються, - вони звичайні, прості люди зі своїми чеснотами і недоліками. Взагалі ви класно влаштувалися - звертаюся до коментаторів: вам бухати можна, а героям трохи випити не дозволено?..

По-друге, саме так і робляться серйозні справи. Так - на відпочинку, на розслабоні, у колі друзів, за випивкою часто й спадають на думку геніальні ідеї та малюються плани талановитих операцій. Ні, ні - не на нудних засіданнях РНБО або Ставки - там нічого путнього в голову не прийде. Це як на зборах батьківського комітету в школі винаходити музику великого Моцарта.

До речі, дуже багато великих музикантів, письменників, поетів у звичайному мирському житті були алкоголіками і наркоманами. Ви можете балдіти від їхньої музики, стирчати на їхніх концертах, але кривити носа від їхнього способу життя. Однак, це правда - талановиті люди часто використовують різноманітні нехороші й часто заборонені засоби для підтримання своєї талановитості або компенсації її шкідливості.

Білих і пухнастих немає. Навіть серед ваших вождів.

Ще кілька зауважень. Когось схвилювала цифра "300 тис. доларів", яка пішла на операцію. Взагалі - копійки. Можна дістати під хорошу ідею протягом півгодини. Звісно, ці гроші не збиралися волонтерським чином (як ми збираємо собі на дрони і паливо для машин), але повірте - для того, щоб підірвати північні потоки, кримський міст чи кремль - це не великі гроші, і їх легко знайти.

Смішно також читати про неможливість дістати вибухівку - це вам у тилу неможливо, нормальний воїн знає, як зібрати бомбу з пігулок, які продають у звичайній аптеці, або з добрив для квітів з Епіцентру.

Смішно і сумно натикатися на коменти, в яких на повному серйозі йдеться про неможливість доставити "таку велику кількість вибухівки" і відправити її на морське дно. А якої потужності, на вашу думку, має бути бомба, щоб розірвати газову трубу? І чому її не можуть спустити на дно водолази, якщо такі ж водолази прокладали ці труби по дну?..

Ви хочете, щоб такі операції робили за допомогою атомних підводних човнів люди з незаплямованою репутацією виключно на бюджетні гроші?.. І щоб Україна не була в цьому замішана, і щоб Швець потдвердив?...

А хто такий цей ваш Швець? Скільки на його особистому рахунку таких успішних операцій?... Скільки таких операцій він сам придумав і реалізував?... І чому підрив північних потоків не вигідний Україні?... Єдиним вигодонабувачем якраз є Україна, навіть якщо комусь у нашій верхівці це не потрібно.

Я особисто знаю людей, які придумували і реалізовували подібні операції. Може й не такі масштабні. У які ви ніколи не повірите. Тоді будемо вважати, що цих операцій ніколи не було."

Автор: Юрій Касьянов, ЗСУ

(Джерело).

Зображення вгорі: велетенські бульбашки газу, що виривався протягом тижня з підірваних "Північних потоків". Скріншот з відео

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:08
В Україні 12 вересня очікуються короткочасні дощі, місцями грози, до +31° тепла
19:11
Генералу-рашисту, який планував «бліцкриг» із захоплення Харкова повідомлено підозру
18:32
В Україні хочуть відмінити вручення у школах золотих і срібних медалей.
17:10
СБУ затримала ексзаступницю голови Волинської ОВА, яка «заробляла» на ухилянтах
16:18
Байден заявив що США працює над зняттям обмежень щодо далекобійної зброї для України
15:04
У Києві якась сволота напала на митрополита Кримського та Сімферопольського
14:17
Поліцейські затримали бандита Вадю Шерсть який знущався з ветерана у Смілі
12:35
Новий радник Зеленського хвалився, що коли приймав присягу свідомо пропустив частину про захист конституційного ладу
11:17
Приблизно 20% масла і сиру в Україні є фальсифікованими
10:20
Засудженого за держзраду помічника депутата «Слуги народу» обмінюють до Росії

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]