Юрій Левченко: Не Татаровим єдиним - реакція Зеленського на корупцію Голови Антимонопольного комітету ще гірша!

|
Версия для печатиВерсия для печати

"Вже кілька днів суспільство справедливо обурюється з абсолютно фантасмагоричної заяви Президента про злодія Татарова - заступника "Віцепрезидента" Єрмака, якого Зеленський наділив фактично повнотою влади в країні, й який поробив "князьків" зі своїх ніким не обраних заступників.

Тут справді є з чого обурюватися. 

 ⁃ Пряме ганебне відбілювання покидька, на якому немає де клейма ставити й який мав би давно сидіти у вʼязниці. До речі, мав би сидіти ще при минулій владі, при якій він натомість так само чудово себе почував, що вкотре доводить, що "слуги" та їхні попередники є лише різними сторонами однієї олігархічної медалі.
 ⁃ Вигадки про "бойові подвиги" негідника, чим знецінюються справжні подвиги справжніх героїв наших Сил Оборони й деморалізується наше військо.
 ⁃ Нерозуміння настроїв суспільства й величезна зверхність та навіть самозакоханість.
 ⁃ Образа цілого народу ("чеченці" замість "кадирівці"), багато представників якого прямо зараз проливають кров за Україну.
 ⁃ Нездатність спокійно відповісти на насправді дуже просте запитання відносно лояльного журналіста, а натомість справжня публічна істерика, яка вказує на те наскільки глибоко близькими є всі ці покидьки Татарови-Єрмаки для Зеленського.

Врешті-решт відверта маячня про те, що якогось поганого чиновника не можна звільняти, бо його тоді нібито одразу "русскіє вбʼють", на що у мене проста рекомендація: пане Президенте, так Ви забезпечте Татарову одиночну камеру в українській вʼязниці - тоді його москвини точно не дістануть. А ще краще й Єрмака туди посадіть - будуть один одного захищати.

Проте, з точки зору державного управління, ситуація з головою Антимонопольного комітету Кириленком вказує на значно більші проблеми для країни від подальшого керування нею владою "слуг" ніж навіть "епізод про Татарова". 

Ви тільки вдумайтеся - чинний Голова Антимонопольного комітету України понад два тижні тому отримує офіційну підозру у незаконному збагаченні й весь цей час жодного слова від Зеленського, який його призначав, чи навіть від якихось його "слуг"! Позавчора Кириленко вже отримує від "найчеснішого" Вищого антикорупційного суду рішення про заставу (копійчані для цього злодія 30 мільйонів), вчора вносить цю заставу, й тепер спокійно повертається "до роботи". 

Ще раз: мова не йде про якогось рядового шістку-корупціонера, й навіть не про клерка Офісу Президента, який формально не має жодних повноважень, а про "цілого" Голову Антимонопольного комітету України – одного з ключових топ-посадовців держави. Керівника саме того органу, який відповідає за антимонопольну політику держави, який є дуже важливим у сфері захисту економічної конкуренції, й який мав би боротися проти олігархічних монополій та картельних змов, що є особливо важливим напрямком зараз - під час повномасштабної війни. І очевидно, що якщо Кириленко нажив такі величезні корупційні статки на своїх попередніх посадах - прокурорських та голови ОДА, то смішно очікувати від нього сумлінної роботи на благо українського народу на посаді Голови Антимонопольного комітету. 

Але жодної реакції від Президента, який його призначав, попри те, що практика показує, що коли Зеленський публічно закликає своїх "слуг" іти у відставку, вони спокійно погоджуються.

При цьому тут є ще один дуже цікавий нюанс з Кримінального процесуального кодексу України, а саме частина 3 статті 154:

"Питання про відсторонення від посади осіб, що призначаються Президентом України, вирішується Президентом України на підставі клопотання прокурора в порядку, встановленому законодавством."

Тобто Зеленський може спокійно одноосібно, без жодних рішень суду, відсторонити цього Кириленка від посади, йому потрібне лише відповідне клопотання прокурора по справі. Але "чомусь" немає такого клопотання від прокурора ручної прокуратури, й немає відповідного заклику від Зеленського.

Отже, можна без жодних сумнівів констатувати, що саме Президента Зеленського цілком влаштовує той факт, що Антимонопольним комітетом країни й далі керує відвертий корупціонер, який ходить на роботу "під підозрою й заставою" та прямо плює суспільству в обличчя розповідями, про те, як його родина заробила відповідні статки "продаючи малину в баночках".

З таким ставленням Президента до підбору найвищих кадрів в державному апараті та тотальним ігноруванням запиту суспільства на покарання таких покидьків та взагалі на справедливість Україна не тільки війну не виграє, а ще й отримає лінію фронту далеко на захід від нинішніх позицій."

Юрій Левченко, голова партії "Народовладдя", народний депутат України VIII скликання, засновник Волонтерського центру "UA.HELP"

Зображення вгорі: Глава АМКУ Кириленко пояснив слідчим, що його родина заробила $300 тис. на продажі малини, - ЦПК

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]