Закривав за хабарі справи боржників: отримав підозру керівник Західного управління Мін’юсту

|
Версия для печатиВерсия для печати

Служба безпеки викрила на корупції начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, яке є головним органом із державної правової політики у 7 областях на заході України. Він разом з поплічниками отримував хабарі за незаконне закриття виконавчих проваджень стосовно громадян, які мають боргові зобов’язання.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

В СБУ не називають фігуранта, але за даними ЗМІ це Олег Люклян, якого після викриття звільнили з займаної посади.

Повідомляється, що Люклян залучив до протиправного механізму кількох своїх підлеглих - фігуранти систематично отримували хабарі за незаконне закриття виконавчих проваджень стосовно громадян, що мають боргові зобов’язання.

Стосовно ексчиновника слідством було задокументовано 4 факти отримання посадовцем неправомірної вигоди в сумах: 1 тис. грн, 32 тис. грн, 67 тис. грн та 113 тис. грн.

Як уточнило джерело "Української правди" в Мін'юсті, стосовно ексчиновника слідством було задокументовано 4 факти отримання посадовцем неправомірної вигоди в сумах: 1 тис. грн, 32 тис. грн, 67 тис. грн та 113 тис. грн.
За неправомірну вигоду посадовці управління Мін’юсту пропонували боржникам закрити виконавче провадження без сплати визначених судом платежів.

Для передачі коштів організатор схеми залучив посередника – мешканця Івано-Франківська.

У подальшому фігуранти розподіляли грошову винагороду між собою, а виконавчі провадження закривали з формулюванням "у зв’язку з повним погашенням боргу".

Під час обшуків за місцями роботи, проживання та у транспортних засобах зловмисників виявлено: великі суми готівки; матеріали виконавчих проваджень, учасники яких були залучені до оборудки; мобільні телефони із доказами незаконної діяльності.

Наразі ексначальнику Західного міжрегіонального управління Мін’юсту повідомлено про підозру.

Вирішується питання щодо обрання фігурнтам запобіжних заходів. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до корупційної схеми.

ФОТО: СБУ

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]