Бронювання від мобілізації отримають працівники із зарплатою від 35 тисяч гривень – Гончаренко

|
Версия для печатиВерсия для печати

Чиновникам і заможним мобілізація не загрожує - за них вмиратимуть бідні українці. Такою бачать війну в Офісі Президента, де на керівних посадах майже немає саме українців.

Кабінет міністрів планує затвердити нові правила бронювання співробітників від мобілізації, врахувавши пропозицію Офісу президента про відстрочку для працівників, які отримують офіційну зарплату понад 35 тисяч гривень. Про це член парламентського комітету з питань бюджету, депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко повідомив у Telegram.

За його словами, без додаткових умов бронювання від мобілізації зможуть отримати чиновники категорії "А", робітників підприємств, установ і організацій оборонно-промислового комплексу, всі співробітники Нацполіції.

Крім того, новий порядок дозволить повністю забронювати від мобілізації працівників підприємств паливно-енергетичного комплексу та операторів зв'язку.

Також отримають можливість для бронювання всі, хто отримує зарплату від 35 000 грн, сплачує понад 6,3 тис. грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) та понад 7,7 тис. грн єдиного соціального внеску (ЄСВ), а також співробітники ІТ-компаній, які є резидентами "Дія сіті", за умови сплати ПДФО понад 6,3 тис. грн.

"Подібне за змістом рішення вже виносилось на обговорення з Офісу президента місяць тому. Але тоді його завернули саме через критику норми про зарплату від 35 000 грн. В такому вигляді підхід можна назвати соціальним дарвінізмом. За цією логікою: чиновники та багатії не мають ризикувати життям", – додав Гончаренко.

Як зазначає видання Бізнес Цензор, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль підтверджував, що Кабінет міністрів готує нову систему для бронювання працівників з урахуванням рівня зарплати та сплати податків, а також впливу компаній на економіку. На його думку, це допоможе зробити підхід до бронювання більш справедливим.

Які варіанти бронювання в обмін на податки обговорюються

Як повідомлялося, Офіс президента та Ініціативна група у Верховній Раді опрацьовують два різні підходи до критеріїв для "економічного бронювання" від мобілізації: або це податки з зарплати в щонайменше 30-35 тис. грн, або 20 тис. грн доплати за працівника щомісяця.

Обидві концепції схожі в оцінках надходжень, які можна буде закумулювати для бюджету. За середньозваженого сценарію, додаткові надходження можуть скласти від 200 млрд до 350 млрд грн за рік.

Водночас у Федерації роботодавців кажуть, що обидві названі суми – і зарплата в 35 тис. грн, і 20 тис. грн збір з роботодавця – недосяжні для більшості їхніх членів. Члени ФРУ готові платити за бронь близько 6 тис. грн на місяць за працівника.

Запровадження нових підходів до бронювання працівників від мобілізації, пов’язаних з розміром зарплат або доплатами від роботодавців, підривають принцип справедливості, бо "бідні на будуть воювати за багатих", вважає голова парламентського Комітету з питання фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У неділю гроза лише на південному сході України, тепло
18:07
Олександр Чебаненко: Про чергову імітацію, паспорти чоловікам за кордоном та біг влади по граблях
16:05
Адепти московського патріархату мають психічний розлад та потребують медичної допомоги, - лікар о. Олексій Данилов
14:13
Офіційно: ЗСУ контролюють дві третини сіл Очеретиного та Соловйового на Донецькому напрямку
12:05
Провал оборони в Очеретино створив для ЗСУ загрозу поразки майже у всій Донецькій області
10:04
У квітні 2022 року "зелена влада" планувала здати росії суверенітет України, цьому запобіг Джонсон - Die Welt
09:01
Уночі збито 21 з 34 ракет окупантів, але є влучення у 4 ТЕС
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 27 квітня
20:00
У суботу в Україні дощі лише на сході, на півдні до +25°С
18:05
Від Чорнобилю 1986 - до Чорнобилю 2024: ядерна енергетика нашої країни підійшла до небезпечної межі

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]