Кадрова чехарда: Зеленський звільнив командувача Сил підтримки ЗСУ через півтора місяця після призначення

|
Версия для печатиВерсия для печати

Президент України Володимир Зеленський звільнив Олександра Яковця з посади командувача Сил підтримки Збройних сил України.

Відповідний указ №244/2024 від 26 квітня оприлюднений на сайті глави держави.

“Звільнити Яковця Олександра Васильовича з посади командувача Сил підтримки Збройних сил України”, - ідеться у документі.

Іншим указом, №246/2024 від 26 квітня, Президент призначив Яковця головою Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту.

Указом №245/2024 Зеленський звільнив Богдана Бондара з посади голови Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту.

Як у Фейсбуці повідомляє Міністерство оборони, бригадний генерал Олександр Яковець народився 21 вересня 1972 року в селі Олексіївка Жмеринського району Вінницької області. Закінчив Камʼянець-Подільське вище військово-інженерне командне училище (1993), Національну академію оборони (2005) та Національний університет оборони України (2019).

Службову карʼєру у Збройних Силах України розпочав 1 серпня 1989 року. Обіймав різноманітні командні та штабні посади, включаючи командира інженерно-саперного взводу, командира інженерно-саперного батальйону, заступника командира з озброєння, начальника інженерної служби та інші.

З 2020 до 2024 року був начальником інженерних військ – начальником управління інженерних військ Командування Сил підтримки Збройних Сил України.

З березня 2024 року перебував на посаді командувача Сил підтримки Збройних Сил України.

Водночас генерал-майор Богдан Бондар, який обіймав посаду голови Адміністрації Держспецслужби транспорту, буде зарахований у розпорядження Міністра оборони України і виконуватиме обовʼязки з координації діяльності та контролю процесу розбудови фортифікаційних споруд.

Як повідомлялося, 4 березня Зеленський звільнив із посади командувача Сил підтримки ЗСУ Дмитра Герегу та призначив на його місце Олександра Яковця.

Олександр Яковець - бригадний генерал.

Фото: ОП

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]