Костянтин Корсун: Цифровий кардинал України

|
Версия для печатиВерсия для печати

"Давайте без ілюзій стосовно доморощеного «цифрового кардинала». Він той ще персонаж. Ось дивіться.

Для початку про саме міністерство імені Федорова. Колись ком’юніті сміялося веселим жартам про «міністерство ІТ». Більшість з тих жартівників зараз б’ють поклони міністерським ІТ-чиновникам. Я досі переконаний у неприродності існування цього міністерства, але сьогодні не про це.

Спочатку М. Федоров та його особисте міністерство створили додаток Дія. Він по суті є засобом цифрового стеження за «населенням», яке піпл добровільно собі встановлює. Також Дія розглядається як варіант для проведення «виборів онлайн» із заздалегідь визначеним переможцем. Продукт просувався під гаслом «замінимо корупціонерів комп’ютерними програмами», але по факту за 5 років так званої «цифровізації» рівень корупції у країни став тільки більше.

Також організоване угруповання «Мінцифра» опосередковано контролює усіх мобільних операторів – через різні державні програми підтримки типу «розвиток мережі швидкісного мобільного та фіксованого інтернету» чи «Е-смартфон».
Також угруповання повністю контролює гральний бізнес. Нелегальні та напівлегальні онлайн-казино вже давно під Федоровим. Але йому залишилося ще очолити цю тему офіційно та легально (гуглити «законопроєкт №9256 ліквідація КРАІЛ Федоров»). У першому читанні вже прийняли, ще трошки лишилося.

Ринок обміну криптовалют також давно контролюється «цифровим» угрупованням. Для цього проведене через Раду закон «Про віртуальні активи» (за гроші проросійського Binance). У вересні 2021 року самі ж МЦТ оцінювали ринок критовалют в України як «Один мільярд гривень на добу». «Ото і щитай», як казав прапорщик Жуйборода.
Дія-Сіті – це взагалі окрема особиста імперія Федорова всередині України. Вона буквально (!) не підпорядковується законам України, живе за власними «поняттями», а її «резиденти» заброньовані від мобілізації.

Ще Федоров є офіційним керівником усієї сфери освіти та науки: це очевидно з назви посади «Віце-прем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації»

Також Федоров давно намагається підім’яти під себе ринок будівництва. Для цього він через підконтрольний собі ДКІБ СБУ та його тодішнього очільника Вітюка віджав реєстр будівельної діяльності ЄДЕССБ, зі свавільними обшуками та надуманими кримінальними провадженнями. Вітюка наразі вже зняли з посади за корупцію, хоча по іншій справі. Зараз підшукують іншого слухняного виконавця.

Також Федоров дуже активно намагається взяти під свій контроль процес побудови оборонних споруд. Яким чином цифрові трансформації до оборонних споруд, спитаєте? Рот закрий, ось чому.

Вже скоро Федоров (через підлеглий йому Держспецзв’язку) буде контролювати закупівлю УСІХ дронів для ЗСУ – законопроект 11144 вже прийнятий у першому читанні. Нагадаю, у 2023 році кудись поділися виділені Держспецзв’язку 40 мільярдів грн. на БПЛА, а у цьому році там же зникнуть ще 43 млрд грн. Віджатих, до речі, у територіальних громад. Ібо нефіг купляти багато та задешево.

І вищезгадане не враховує монопольну та повністю безконтрольну владу над багатомільярдним фондом United24 – фондом, по якому офіційно не потрібно нікому звітувати.

Крім того, без дозволу Федорова нікому в Україні не виділяються міжнародні гранти, зокрема по лінії USAID, CRDF, EU4Digital та багатьох інших.

Без санкції Федорова не призначаються керівники кібер-підрозділів СБУ та Нацполіції.

Плюс Федоров контролює цілу групу «цифрових» народних депутатів у Раді.

А ще його люди офіційно розставлені в усіх ключових міністерствах – це так звані «заступники міністрів з питань цифрових трансформацій(CDTO)». Вони є очима, вухами та руками Федорова у всіх цих органах влади. Через них він контролює усі мережі, листування, документи, має можливість встановлювати технічні засоби зняття інформації з каналів зв’язку. Наразі таких «комісарів Федорова» налічується близько 55 штук, на секундочку.

Паралельно пан Михайло активно розбудовує мережу «народної любові», і це переважно 15-20 млн користувачів Дії. Федорова відкрито підтримують такі лідери суспільної думки як Бутусов та Шабунін, а також пачка ЛСД меншого калібру.
Мільйони витрачаються як на зачистку інфопростору від негативної інформації (типу участі юного Мишка у банді онлайн-шахраїв.

 ), так і на формування у медіа-просторі позитивного іміджу «молодого прогресивного політика». При цьому Міша безжально розправляється з усіма, хто не став перед ним на коліна. А якщо «клієнт» не прогинається, то в хід йдуть спроби фізичної ліквідації.

Команда Федорова вже навіть намагалися вкинути інформкампанію «Федорова - у Президенти!», але затупили трохи. Як виявилося, в якійсь там вашій Конституції написано, що вік кандидата не може бути менше 35 років (Федорову наразі 33).

Резюмуючи.

У Федорова вже створена власна розгалужена організація, мільйони приручених Дія-хом’ячків та велетенські гроші. Він абсолютно аморальний та безпринципний, не терпить критики, активно застосовує репресивний апарат та сидить на жирних потоках. До речі, НАБУ арештувало вже 4 людей з його найближчого оточення (Щиголь, Жора, Шило, Вітюк). Потихеньку рубають щупальця спрута.
Усі викладені факти є у публічному доступі - погугліть, перевірте, проаналізуйте. Подивіться вгору.

Для чого розказав все це: я дуже не хочу, щоб подібні персонажі керували моєю країною і говорили з партнерами від мого імені. Жадібні, агресивні, з жагою до влади та брудними методами її утримання. Але з інтелектуальним рівнем юного дірєктора SMM-студії."

Тому прошу не створювати собі кумира. Думай. Те. Аналізуй. Те. Робіть висновки. Те. Перепрошую, що так і не зміг утриматися від власних оцінок.

P.S.: Якщо мій блог на Цензорі раптом прикриють, запрошую усіх читати мене на каналах «КіберКорсун» у Viber та WhatsApp

Автор: Костянтин Корсун, експерт з кібербезпеки. У 2000-2005 заступник керівника відділу боротьби з комп’ютерною злочинністю при Департаменті контррозвідки СБУ. Засновник та перший керівник CERT-UA. Колишній директор та співзасновник української кібер-компанії

(Джерело).

Зображення вгорі: колаж автора

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]