Рєзніков розповів про військову ракетну програму України

|
Версия для печатиВерсия для печати

Україна зараз вивчає досвід різних країн щодо протиповітряної та протиракетної оборони. У той самий час триває системна робота з розвитку своїх потужностей у цьому напрямі.

Про це під час брифінгу повідомив міністр оборони України Олексій Рєзніков, коментуючи питання щодо зацікавленості України в ізраїльській системі ПРО.

«Щодо інтересу до систем ПРО Ізраїлю… Ми спілкуємося з усіма країнами, які мають сучасне обладнання. Тому що в Ізраїлі система «Залізний купол», вона захищає міста Ізраїлю від повільних ракет, що летять на маленьку відстань і створені, умовно кажучи, «в гаражах» сусідніх територій, з якими вони воюють. А це не вирішення питання щодо захисту наших стратегічних об'єктів, таких як атомні електростанції. Ми маємо свою українську ППО. Звичайно, вона не є ідеальною. Для цього і розроблена, і вже на затвердженні РНБО знаходиться ракетна програма на 10 років. Вона підготовлена ​​Міністерством оборони разом із Збройними Силами. Вона передбачає орієнтовне фінансування на 10 років 250 млрд. грн., але зараз все це ще розраховується, враховується. Проект буде затверджений Радою нацбезпеки та оборони, і відповідно під це буде написано державну цільову програму, затверджену парламентом. Це буде окремий рядок у бюджеті України протягом 10 років», - розповів міністр.

Рєзніков зазначив, що Україна для свого захисту просить міжнародних партнерів дати деякі речі вже й негайно, щоб захистити небо, але продовжується і системна робота у цьому напрямку. До того ж Україна має такі потужні підприємства, як КБ "Промінь", "Південне", "Іскра", "Мотор Січ" та інші.

«Я сподіваюся, що систему ППО/ПРО все ж таки ми матимемо українську», - висловив сподівання міністр.


На цю тему:

Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]