Суд закрив ЗМІ доступ до засідань у справі агента ФСБ Кулініча. У матеріалах є інформація щодо виборчої кампанії Зеленського і свояка Баканова Беляєва (ВІДЕО)

|
Версия для печатиВерсия для печати

Шевченківський районний суд Києва вирішив закрити для журналістів засідання у справі ексначальника кримського главку СБУ і агента ФСБ Олега Кулініча. Однією з причин такого рішення може бути інформація у матеріалах справи щодо друга президента Зеленського і свояка ексглави СБУ Баканова Беляєва.

Про це повідомила журналістка Тетяна Ніколаєнко із зали суду.

"Тим часом суд закрив для журналістів доступ до засідань щодо Кулініча. Зокрема, і через прочитаний папірець стосовно  друга Зеленського і свояка Баканова Беляєва", - повідомила журналістка.

Засідання закрите за клопотанням прокурора. Захист та сам Кулініч були проти закриття процесу та заявили, що в матеріалах справи немає нічого таємного.

Водночас в рамках спілкування з журналістами Кулініч заявив, що Володимир Сівкович залучався до виборчої кампанії Зеленського, та підтвердив, що Олександр Беляєв готувався до переговорів з Шойгу.

Нагадаємо, 5 квітня 2023 року ДБР і СБУ заявили про завершення розслідування справи Олега Кулініча, якого обвинувачують у державній зраді та співпраці з російськими спецслужбами. Опубліковано перехоплення розмов Кулініча із його куратором Сівковичем, під час яких вони обговорюють посилення впливу на СБУ.

У лютому щодо колишнього голови Баканова було проведено службову перевірку, результатів якої не розголошували. В ДБР заявили, що перевірка не виявила в діях Баканова порушень в межах справи Кулініча.

Служба безпеки та Державне бюро розслідувань у липні 2023 року передали до суду обвинувальний акт щодо державної зради та інших злочинів колишнього очільника Головного управління СБУ в АР Крим Олега Кулініча, який, за версією слідства, діяв на користь країни-агресора.

Зокрема, на підставі зібраних доказів Кулініч обвинувачується за 5 статтями Кримінального кодексу України:
▪️ ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
▪️ ч. 3 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній);
▪️ ч. 5 ст. 407 (самовільне залишення військової частини або місця служби);
▪️ ч. 4 ст. 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом зловживання службовим становищем);
▪️ ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). 

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]