У путіна придумали, як обікрасти Вікіпедію

|
Версия для печатиВерсия для печати

Помічник президента росії Володимир Мединський запропонував скопіювати статті з «Вікіпедії» та перенести їх у портал «Знання.Вікі», щоб «не плодити суті». Він уточнив, що до проекту завантажено 22 тис. статей, до «Вікіпедії» — близько 70 млн матеріалів.

«Ми взагалі любимо створювати з нуля нові сутності і намагатися когось наздогнати… Мені здається, зараз час не створювати новий контент з нуля, це складно, а час агрегувати і використовувати чужий контент. Просто треба убезпечити його, і все, подивитися, як можна зробити краще»,— сказав Володимир Мединський на засіданні наглядової ради товариства «Знання» (Коммерсант цитує з ТАСС).

За його словами, 99,9% публікацій у Вікіпедії «не шкідливі, абсолютно нейтральні і навіть цікаві». Помічник президента сказав, що решта 0,1% статей складає «ворожий наклеп», який «найжорстокіше модерується».

Після початку бойових дій в Україні Роскомнагляд пригрозив блокуванням «Вікіпедії» за статтю про військову операцію. У березні 2022 року відомство внесло керуючий сайтом фонд Wikimedia Foundation Inc. до реєстру компаній на «приземлення» в Росії. Глава Мінцифри Максут Шадаєв говорив, що у російському аналогу «Вікіпедії» до кінця 2022 року було опубліковано понад 100 тис. статей, а планів блокувати іноземний сервіс немає.

У грудні 2023 року директор спільноти російськомовної "Вікіпедії" Станіслав Козловський (оголошений іноземним агентом) повідомив про закриття "Вікімедіа.ру" (займається в РФ підтримкою вікі-проектів, але не контролює сайт енциклопедії). Перед цим він казав, що керівництво психфаку МДУ, в якому він працював доцентом, запропонувало йому звільнитися через можливе включення до реєстру іноземних агентів. Мін'юст Росії оголосив його іноземним агентом 2 лютого 2024 року.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]