Вранці ворог системно нищив енергетику України

|
Версия для печатиВерсия для печати

Російські окупанти обстрілами енергетичної інфраструктури України намагаються знову, як і минулого року, спричинити масштабний збій в роботі енергосистеми країни.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

"Мета - не просто пошкодити, а спробувати знову, як і минулого року, спричинити масштабний збій в роботі енергосистеми країни.

На жаль, є влучання та пошкодження об’єктів генерації, системи передачі та розподілу електроенергії в різних областях", - зазначив він.

Окрім цього, через обстріл знеструмлено одну з ліній електропередачі, що живить ЗАЕС.

Галущенко зауважив, що у частині регіонів є перебої зі світлом. Енергетики вже працюють над відновленням електропостачання.

"Робимо усе можливе, аби якнайшвидше повернути людям світло. Ворогу нас не залякати і не зламати. Ми довели це минулого року, доведемо і зараз", - додав міністр.

Ворог масовано атакував Дніпропетровщину, пошкоджено енергооб’єкти у 4 районах області

Росіяни завдали ракетних ударів по Дніпровському, Криворізькому, Павлоградському та Кам’янському районах Дніпропетровщини.

Про це повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

"Пошкоджені енергетичні об'єкти в Дніпровському, Криворізькому, Павлоградському та Камʼянському районах. Від вибухової хвилі побиті вікна в будинках. Є перебої зі світлом та водопостачанням. Будуть введені графіки відключень", - йдеться в повідомленні. 

Вчора ввечері ворог ще раз обстріляв Нікополь з важкої артилерії. Ніхто не постраждав.

На Сумщині тимчасово введено графіки аварійних відключень світла

Внаслідок масштабної російської ракетної атаки по об’єктах енергосистеми України, тимчасово введені графіки аварійних відключень в кількох районах Сумської області.

Про це повідомляє Сумська обласна військова адміністрація.

Зазначається, що відключення електроенергії застосовуються у населених пунктах Сумського, Конотопського та Шосткинського районів.

"Працюють пункти незламності, де можна зарядити телефон, інші гаджети, скористатись інтернетом. Енергетики працюють над відновленням електропостачання", - йдеться у повідомленні.

На Вінниччині влучання в об’єкт інфраструктури, ворог бив ракетами та "шахедами"

Внаслідок гібридної атаки безпілотників і ракет у Вінницькій області є влучання в інфраструктурний об’єкт

Про це повідомив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

"Ворог застосував гібридну тактику БпЛА і крилатих ракет. Є влучання в обʼєкт критичної інфраструктури", - йдеться в повідомленні.

У Хмельницькій області після серії вибухів зникло світло

Вранці 22 березня у Хмельницькій області прогриміли вибухи

Про це повідомляє Суспільне.

Місцеві Telegram-канали повідомляють, що у Хмельницькому, Шепетівці, Старокостянтинові, Красилові та навколишніх селах зникло світло. Окупанти  атакують об′єкти енергетичної інфраструктури.

Станом на цей час повітряна тривога на Хмельниччині триває понад 5 годин. Вночі Повітряні сили ЗСУ повідомляли про загрозу ударів "шахедами".

У Харкові пролунало щонайменше 15 вибухів, є проблеми зі світлом

Вранці 22 березня у Харкові пролунала серія вибухів, ворог завдав ударів балістикою з Бєлгородської області.

Про це повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов.

"Наразі близько 15 вибухів у Харкові. Є пожежі на місцях деяких прильотів", - йдеться в повідомленні.

Він зазначив. що  через знеструмлення насосних підстанцій у місті вже спостерігаються проблеми з водопостачанням. Також вранці на маршрути не вийде електротранспорт - перевезення здійснюватимуть автобуси за схемою блекауту.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що окупанти здійснили понад 15 ударів по обʼєктах енергетики. Місто фактично повністю без світла. Всі екстрені служби вже працюють.

Результати минулорічних бомбардувань енергетики України ворогом. Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]