WSJ: Ер-Ріяд готовий наростити видобуток нафти в обмін на оборонну угоду зі США та визнання Ізраїлю

|
Версия для печатиВерсия для печати

Саудівська Аравія повідомила США, що наростить на початку 2024 року видобуток нафти, якщо ціни на неї будуть високими, передає The Wall Street Journal (WSJ) з посиланням на американських та саудівських чиновників. За даними газети, таким чином Ер-Ріяд хоче отримати розташування Конгресу для операції з оборони та Ізраїлю.

Як пише WSJ, угода зі США забезпечить для Саудівської Аравії оборонний пакт, а також можливу співпрацю в ядерній сфері. В обмін Ер-Ріяд має визнати Ізраїль.

Представники США у вересні відвідали Саудівську Аравію і пояснили, що отримати підтримку у Вашингтоні буде складніше через зростання нафтових цін. Чиновники в Ер-Ріяді заявили, що при ухваленні рішень керуватимуться ринковими умовами. Вони стверджують, що не йдеться про довгострокову угоду про зниження цін.

У жовтні 2022 року ОПЕК вирішила скоротити видобуток на 2 млн б/д. У травні 2023-го група країн на чолі із Саудівською Аравією оголосила про повторне скорочення видобутку більш ніж на 1 млн б/д. 5 вересня Саудівська Аравія та Росія заявили, що планують продовжити чинні скорочення до кінця 2023 року. У листопаді Росія та Саудівська Аравія можуть переглянути обсяг додаткового скорочення.

Вгорі: Ер-Ріяд. Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]