Главу єдиної Помісної церкви оберуть за формулою "41+12+10"

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Томос, тобто указ Вселенського патріарха щодо надання автокефалії помісній Українській православній церкві, отримає новий глава УПЦ.

Про це в інтерв’ю “5-му каналу” розповів предстоятель УПЦ Київського патріархату Філарет.

Патріарх роз’яснив, що керівника єдиної Помісної церкви буде обрано на Об’єднавчому соборі. А це станеться, тільки-но Константинополь ухвалить рішення про надання Україні автокефалії.

“Глава Української церкви буде обраний на соборі об’єднуючому, а собор об’єднуючий буде складатися з архієреїв Київського патріархату – це 41 архієрей, 12 архієреїв Автокефальної церкви, 10 архієреїв Московського патріархату“, – зазначив патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

Раніше він інформував, що всередині УПЦ МП почався рух за приєднання до майбутньої помісної церкви.

“Вони (керівники УПЦ МП – “Н”) думають не над тим, як вплинути на Київський патріархат, а як зберегти самих себе. Тому що всередині МП вже почався рух за приєднання до майбутньої помісної церкви”, – казав патріарх Філарет в інтерв’ю “РБК-Україна”.

“Зараз всі чекають томосу. Коли томос буде отриманий, тобто цю церкву визнає світове православ’я, архієреї зможуть в неї перейти, і вже будуть захищені, Москва не зможе їх покарати. А поки томосу немає, багато хто боїться”, – заявив Філарет.

Патріарх зазначив, що вже десять чинних архиєреїв УПЦ МП звернулися за томосом до Константинополя, двоє з них підтвердили це публічно.

“Але, за нашими підрахунками, до двох третин єпископату готові перейти в єдину церкву. Їх буде стимулювати те, що парафії МП самі почнуть туди переходити. Так що архієреї можуть залишитися без парафій, і будуть змушені йти за своєю паствою”, – зазначив предстоятель КП.

Патріарх зазначив, що в майбутньому Соборі братимуть участь тільки ті, хто звернувся до Вселенського патріарха, решта зможуть приєднатися до єдиної церкви.

Відповідаючи на запитання про ймовірність того, що в Українську церкву перейдуть і намісники Києво-Печерської і Почаївської лавр, Філарет сказав, що така ймовірність існує, повідомляє “Новинарня“.

“Є. Якщо, наприклад, ці намісники попросяться в Київський патріархат, ми їх приймемо. Ми плануємо, що всі архієреї МП і УАПЦ залишаться на своїх місцях і зі своїми парафіянами. Якщо якийсь архієрей прийшов із половиною своєї єпархії – керуватиме половиною, перейде з трьома сотнями парафій – буде ними керувати”, – зазначив предстоятель УПЦ КП.


В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]