Еліти росії змирилися з поразкою у війні після втрати Херсона – росЗМІ

|
Версия для печатиВерсия для печати

Відступ російських військ із Херсона став болючою подією для еліт в Росії – прийшло розуміння, що "справжню війну програно".

Про це пише російське видання "Медуза" з посиланням на джерела, близькі до адміністрації президента Росії та уряду РФ, які говорили на умовах анонімності

Деталі: За словами співрозмовників "Медузи", відступ із Херсона став "дуже болючою подією" для російських еліт. Джерело, близьке до підприємців із "ближнього кола" Володимира Путіна, висловилося наступним чином:

Пряма мова: "Прийшло розуміння – справжню війну ми програли. Люди починають думати про те, як жити далі, яке місце в майбутньому хотіли б зайняти, яку ставку зробити, на чому грати. (З одного боку - ред.) будуть реваншистські настрої. З іншого – буде запит на нормалізацію і стабілізацію".

Більше деталей: Однак, як стверджує "Медуза", у політичному блоці адміністрації президента РФ налаштовані оптимістичніше. Зокрема, за словами одного з джерел, у Кремлі все ще сподіваються, що на Заході "розвалиться консенсус на підтримку України" через потребу в дешевих енергоносіях.

Другою надією Кремля, за інформацією видання, є різка зміна політичної ситуації в Україні та відставка Володимира Зеленського. Крім того, російська влада вірить, що за кілька місяців російська армія стане більш боєздатною через мобілізацію і переломить ситуацію на фронті.

При цьому джерела видання в АП стверджують, що відступ із Херсона ніяк не позначився на настроях більшості росіян, тому що цю подію не встигли "просунути" в пропаганді і люди "не загорілися". На його думку, з цієї причини росіяни легко сприймають офіційні пояснення, що місто необхідно було залишити. "Медуза" підкреслює, що дані соцопитувань також більше підтверджують ці тези.

При цьому джерела серед регіональних політиків і бізнесменів не вірять, що Кремлю вдасться переломити ситуацію. Співрозмовник у регіональному відділенні "Единой России" резюмував: "Те, що трапилося в Херсоні, сприймається як ганьба і наслідок бардаку в державі, начебто і підозрювали про нього, але не до такої міри".

За словами іншого регіонального чиновника, у його колі "почало виникати відчуття чужої війни".

Близьке до уряду джерело розповіло, що на тлі постійних військових поразок їх стала ще більше турбувати "повна закритість вищого керівництва Росії": "Нас ні про не повідомляють, багато чого дізнаємося з новин, причому українських і західних. Виглядає так, що постійно йдемо на поступки і ще намагаємося це приховати і сховати".

Таке "гнітюче враження" з'явилося, зокрема, після метання Кремля щодо "зернової угоди", як зазначає видання. Серед високопоставлених чиновників дедалі розумнішою видається позиція представників "еліти", які "не вписуються в спецоперацію повністю".

Проте, за словами джерел "Медузи", незважаючи на все невдоволення, чиновники і бізнесмени в РФ не мають наміру вживати якихось дій проти Путіна: "Просто хочеться, щоб усе це швидше закінчилося".

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]