Гвинтокрил, у якому розбився Монастирський, був куплений його попередником Аваковим за сумнівних обставин

|
Версия для печатиВерсия для печати

Журналіст проекта "Наші гроші" Юрій Ніколов заявив, що гелікоптер з керівництвом Міністерства внутрішніх справ (МВС) України на борту, який впав на житловий квартал у Броварах Київської області, був придбаний у французької компанії Airbus Helicopters за часів керівництва попереднього міністра Арсена Авакова.

Про це журналіст повідомив в соціальній мережі Facebook.

"Загинувше керівництво МВС летіло на гвинтокрилі. Попередньо кажуть, що це був Airbus Helicopters H225 Super Puma. Якщо це так, то нагадаю історію придбання цього секонд-хенду.

Років десять тому Норвегія замовила у Airbus пачку EC225LP Super Puma для польотів на бурові установки у Північне море, возити туди буровиків. Але один з них розбився, загинуло 13 людей, норвежці склали докупи все що знали та взагалі відмовились від всіх тих вертольотів цієї марки. Паралельно такі самі вертольоти замовляла Польща. І коли дізналась про рішення норвежців – теж швиденько відмовилася від них.

Але Аваков не дав Airbus залишитися в збитках з партією непроданих та відмовних вертольотів ненадійної моделі та викупив їх для потреб МВС та ДСНС. В угоді прописали, що 34 вертольоти мають бути новими, а 21 – вживаними, 2007-2012 років випуску зі ступенем зносу 50%. Вживані були саме ті, які літали до Норвегії", - написав Ніколов.

Пізніше Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) повідомила, що "18 січня о 8:20 у м. Бровари Київської області внаслідок падіння вертольоту ДСНС ЕС-225 (бортовий номер 54) сталося пошкодження будівлі дитячого навчального закладу з послідуючим загоранням, скління у 14-поверховому житловому будинку та 3 легкових автомобілів.

На борту перебувало 9 людей: 6 чоловік оперативної групи МВС, включно із керівництвом Міністерства внутрішніх справ, а також 3 члена екіпажу ДСНС. Внаслідок надзвичайної ситуації станом на 11:00 загинуло 15 людей, з них 3 дитини.  Травмовано 25 осіб (з них 15 дорослих та 10 дітей), яких госпіталізовано до лікарень".

У ДСНС зазначили, що вертоліт ДСНС ЕС-225 (бортовий номер 54) неодноразово залучався до виконання завдань із транспортування особового складу до місць виникнення надзвичайних ситуацій. Серед авіаційних суден системи МВС цей борт найчастіше використовувався з огляду на можливість одночасно перевозити достатню кількість людей. Екіпаж судна був підготовлений до виконання завдань при складних умовах, мав необхідну кількість годин нальотів саме на вертольотах ЕС-225.

Як повідомлялося, за міністра А.Авакова Україна заплатила майже 300 млн євро за вживані французькі гелікоптери.

У 2021 році МВС України витратило €100 млн на 10 французьких гелікоптерів.

4 січня 2020 року Держприкордонслужба України отримала ще 2 французькі гелікоптери Airbus H125. У червні 2019 року МВС заплатило 57 млн євро за 4 вживані гелікоптери з Франції. У грудні 2018 року МВС заплатило 35,6 млн євро авансу французькій компанії Airbus Helicopters за гелікоптери.

Угорі: на місці падіння гвинтокрила.

Нижче: багатоцільовий вертоліт Eurocopter EC225. Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]