Максимум два тижні лишилось на евакуацію у жителів Покровська – очільник МВА

|
Версия для печатиВерсия для печати

Місцева влада закликає людей виїжджати зараз, поки це можна зробити спокійно.

 

З Покровська Донецької області, до якого наближаються окупанти, щодня виїжджають 500-600 людей, зазначив очільник міської військової адміністрації Сергій Добряк в ефірі «Свобода Ранок» проєкту «Радіо Свобода». За розрахунками місцевої влади, у жителів міста на евакуацію лишилося тиждень-два.

За словами Добряка, зараз у громаді залишається 4 788 дітей, тоді як до повномасштабного вторгнення їх було 13 700. Очільник МВА вважає, що вже цього тижня у Покровську оголосять примусову евакуацію.

«Вчора виїхало 490 людей. З них тільки 135 виїхали потягом. А решта виїхали своїм транспортом, з речами, з причепом. Ми спокійно можемо як мінімум 1000 людей вивозити. На це є ресурс. Аби поїхали», – додав Добряк.

З огляду на темпи просувань росіян на покровському напрямку, за розрахунками місцевої влади, жителі Покровська мають тиждень-два на евакуацію. Людей закликають виїжджати вже зараз, поки це можна зробити у спокійному режимі.

Зараз у місті працюють всі сервіси та служби. Однак за прогнозом Добряка, скоро їх роботу доведеться припинити.

«На сьогодні поки що в Покровську працює все, всі сервіси, повністю. Тобто, і вода, і електрика, і газ, і комунальний транспорт їздить. І магазин, ринки, банки, суд, ДМС, ЦНАП. Поки що працює все. Але ми розуміємо, що тиждень там буде згортатися потихеньку», – розповів очільник МВА.

Повідомлялося, що у Покровську лишаються понад 59 тисяч людей. За словами Добряка, місто готується до наступу росіян, які вже перебувають за 11 км. У місті неперервно триває будівництво фортифікаційних споруд. Добряк переконаний, що російська армія прагне захопити Покровськ для  покращення логістики.

Український інформаційний ресурс DeepState повідомив, що на покровському напрямку росіяни захопили Миколаївку, а також просунулися у районах Желанного, Водяного та Новожеланного.

Якщо плани РФ взяти Покровськ реалізуються, це суттєво підірве промисловий потенціал УкраїниНаступ ворога на Покровськ може поховати металургію України - ЗМІ.

«Аргумент»


На цю тему:

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:08
В Україні 12 вересня очікуються короткочасні дощі, місцями грози, до +31° тепла
19:11
Генералу-рашисту, який планував «бліцкриг» із захоплення Харкова повідомлено підозру
18:32
В Україні хочуть відмінити вручення у школах золотих і срібних медалей.
17:10
СБУ затримала ексзаступницю голови Волинської ОВА, яка «заробляла» на ухилянтах
16:18
Байден заявив що США працює над зняттям обмежень щодо далекобійної зброї для України
15:04
У Києві якась сволота напала на митрополита Кримського та Сімферопольського
14:17
Поліцейські затримали бандита Вадю Шерсть який знущався з ветерана у Смілі
12:35
Новий радник Зеленського хвалився, що коли приймав присягу свідомо пропустив частину про захист конституційного ладу
11:17
Приблизно 20% масла і сиру в Україні є фальсифікованими
10:20
Засудженого за держзраду помічника депутата «Слуги народу» обмінюють до Росії

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]