Микитась розікрав сотні мільйонів на будівництво арсеналів, справу забрали у "ніякого" ДБР і передали дієвому НАБУ

|
Версия для печатиВерсия для печати

Державне бюро розслідувань передало в НАБУ кримінальну справу проти екснардепа Максима Микитася щодо витрати грошей на будівництво трьох військових складів на суму понад 400 млн грн.

Про це повідомило поінформоване джерело в НАБУ, передає "Дело".

Раніше матеріали у цій справі були і в НАБУ, і в ДБР. Наразі у контексті актуальності військових питань та розтрати держкоштів, виділених на оборону країни, матеріали справ за номерами 62019100000000441 та 42019020420000024 об'єднані в одне провадження.

За словами джерела, є політична воля керівництва оперативно передати його до суду.

Нагадаємо, за інформацією видання Bihus.Info, будівництво нових сучасних складів боєприпасів для української армії, розпочате 4 роки тому і яке мало завершитися до кінця 2021-го, провалилося. На місці обіцяних арсеналів зараз лише недобудовані "коробочки", іржава арматура та "утоплений бетон". Долю мільярда гривень, перерахованого Міністерством оборони двом компаніям із корпорації "Укрбуд", наразі з'ясовують у судах.

Нові військові арсенали Міністерство оборони замовило 2018-го – після низки пожеж та вибухів у військових частинах, які спричинили серйозні втрати боєприпасів. Загалом у трьох військових частинах до кінця 2021 року мали побудувати 136 сховищ.

Один підряд на 1,95 млрд грн отримало ТОВ "БК "Укрбудмонтаж", ще два - на 2,3 млрд грн - ТОВ "Північно-український будівельний альянс" (далі - "ПУБА"). Перша компанія на той час була записана на дружину нардепа Максима Микитася, другу – на його парламентського помічника Андрія Якусевича, обидві фірми входили до корпорації "Укрбуд".

Близько 100 млн грн. авансів на закупівлю будівельних матеріалів підрядники отримали одразу, ще орієнтовно по 300 млн грн. на кожен об'єкт було перераховано наприкінці 2018 року. Сума порівнянна 80% вартості першої черги будівництва, яка передбачала будівництво 35 сховищ. Роботи по першій черзі мають завершитися до кінця 2019-го, а до цього – восени – підрядники мали звітувати за аванси. Вже на початку 2019 року замовник подав до суду обох підрядників. МОУ стверджувало, що будівельники зривають календарний план робіт на всіх об'єктах, тому мають бути оштрафовані.

Міністерство суд програло, а на початку жовтня взагалі припинилося будівництво 2-х із 3-х арсеналів. Цікаво, що це співпало з крахом корпорації "Укрбуд" та активною фазою кримінального провадження за участю топ-менеджменту "Укрбуду" у корупційній угоді з квартирами Нацгвардії. Пізніше припинилося і будівництво на третьому арсеналі.

У Калинівці, де мав будувати "мікітасовий" "Укрбудмонтаж": із 10 запланованих сховищ – одна неповна "коробка" без даху та три фундаменти. У Богданівці, яку мала будувати "ПУБА" Якусевича – з 10 сховищ готова лише одна "коробка" (залізобетонний кокон без внутрішніх мереж) та ще кілька фундаментів із "зачатками" стін.

У Цвітоху (теж "ПУБА") замість 15 готових сховищ знайшли 12 "коробок", тобто жодне сховище так і не було закінчено.

ВАЖЛИВО: Після призначення покидька Татарова в ОП його оточення збагатилося активами Микитася

На фото: Микитась та Татаров обкрадали державу і зустрічали разом кожен Новий рік, поки Татаров (праворуч) не обікрав самого Микитася (у центрі фото). Тепер покидьок Татаров - співробітник Офісу Президента Володимира Зеленського, який контролює правоохоронну систему України. А Микитась - підслідний НАБУ, який своїми показами викриває мерзоту Татарова

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]