На параді "непобедимой второй армии мира" був лише один танк - часів Другої світової

|
Версия для печатиВерсия для печати

У параді на Красній площі в Москві 9 травня 2023 року взяло участь істотно менше одиниць бойової техніки РФ, ніж у попередні роки, зокрема, тільки один танк - часів Другої світової.

Про це свідчать кадри трансляції параду, "Радіо Свобода", яке посилається на підрахунки аналітика Олівера Александера.

За даними Александера, загалом Красною площею цього року проїхала лише 51 одиниця техніки. Ще торік - коли парад уже був скорочений порівняно з часами до російського широкомасштабного вторгнення в Україну - у параді брала участь 131 бойова машина. У 2021 році їх було 197. Тобто скорочення порівняно з останнім довоєнним роком - майже вчетверо.

Сам парад тривав близько 45 хвилин, включно з об'їздом військ і виступом Володимира Путіна. У попередні роки тривалість парадів доходила до півтори години, однак тоді парад містив і повітряну частину, яку в нинішньому році скасували.

Александер, як і багато інших коментаторів, звернули увагу на відсутність сучасних танків. Без важкої бронетехніки парад обійшовся вперше з 2007 року.

Проходження техніки відкрив танк часів Другої світової Т-34.

Далі проїхали легкі бойові машини - "Тигри", потім "Урали" і БМП "Бумеранг", також Красною площею провезли ракетні комплекси "Іскандер", С-400 і три міжконтинентальні балістичні ракети "Ярс".

Прохід військової техніки на параді зайняв менше 10 хвилин.

У попередні роки проходження техніки займало істотно більше часу, водночас демонструвалися сучасні танки "Армата" та інші машини, які не мають, за словами коментаторів, "аналогів у світі". Водночас у бойових діях в Україні, як зазначали багато коментаторів, ця техніка або не брала участі зовсім, або була присутня на фронті в дуже обмежених кількостях.

За підрахунками видання "Агентство", у параді взяло участь близько восьми тисяч осіб, це мінімальна кількість учасників із 2008 року (Міноборони РФ заявляло про 11 тис. учасників).

У 2022 році в параді брали участь 11 тисяч військових.

Вгорі: ілюстративне фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]