НАБУ та САП розслідують розкрадання КП "Полтавапаливо". Організатор кримінальної оборудки - голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький

|
Версия для печатиВерсия для печати

29 травня 2024 року за процесуального керівництва прокурора САП детективи НАБУ повідомили про підозру колишньому виконувачу обов'язків директора Полтавського обласного комунального виробничо-комерційного підприємства "Полтавапаливо", зловживання якого завдало територіальній громаді майже 13 млн грн збитків.

Про це повідомляє пресслужба САП.

Досудовим розслідуванням встановлено, що виконувач обов'язків директора ПОКВКП "Полтавапаливо", діючи без дозволу Полтавської обласної ради та в порушення статуту підприємства, у червні 2020 року уклав з приватним товариством договір про надання поворотної фінансової допомоги на суму 1,9 млн грн терміном на один місяць. 

Усвідомлюючи, що товариство не може повернути указані кошти, директор комунального підприємства підписав "Мирову угоду", відповідно до умов якої ПОКВКП "Полтавапаливо" зобов’язується в строк до 01.10.2020 погасити свою заборгованість або передати у власність приватного товариства нерухоме майно відповідної вартості, яке перебуває в управлінні "Полтавапаливо".

В подальшому виконувач обов'язків директора комунального підприємства одноосібно, без згоди власника, здійснив відчуження комунального майна на користь приватного товариства.

Зокрема, у приватну власність було передано 6 виробничих будинків з господарськими будівлями та спорудами, що розташовані у м. Полтава, м. Кременчук, м. Лубни, а також у трьох селищах у Козельщинському, Машівському та Решетилівському районах, загальною площею майже 75 тис. кв.м. та вартістю 1 794 874 грн. 

Проте висновками комплексної судової оціночно-будівельної та економічної експертиз встановлено, що ринкова вартість цього майна сягає 14,5 млн грн.

Дії виконувача обов’язків директора ПОКВКП "Полтавапаливо", який зловживаючи службовим становищем, незаконно відчужив комунальне майно та завдав мільйонних збитків територіальній громаді, кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 КК України.

Комментар редакції:

Загальновідомий факт, що майже всі керівники комунальних підприємств (КП), які перебувають у підпорядкуванні Полтавської обласної ради, є ставлениками голови ПОР Олександра Біленького - людини з кримінальним, проросійським бекграундом. І вся фінансова-господарча діяльність КП не здійснюється без його відома та прямого впливу. Тому, очевидно, він і є бенефіціаром і цієї оборудки.

Доречі, депутати Полтавської обласної ради ще у 2020 року з приводу саме цієї оборудки подавали заяви про кримінальний злочин - до обласного управління Нацполіції (тоді його очолював "заробітчанин" Іван Вигівський) і СБУ (його на той час очолював Євген Борзілов). Але керівники поліції та СБУ "закрили очі" на очевидний кримінал саме тому, що за ним стояв Олександр Біленький. Який щорічно впливав на виділення "допомоги" цим "правоохоронним" органам і прокуратурі - у вигляді багатомільйонних дотацій із обласного бюджету.

Сьогодні, коли за розкрадання активів, які підконтрольні Полтавській обласній раді, взялися САП і НАБУ, є надія, що Олексадр Біленький нарешті буде позбавлений нинішньої посади, а його антиукраїнська діяльність отримає кваліфіковану правову оцінку.

Вгорі: Олексадр Біленький, фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]