росія намагається за безцінь викупити майже 400 європейських літаків, які захопила раніше

|
Версия для печатиВерсия для печати

росія хоче викупити літаки закордонних авіакомпаній з великою знижкою. Транспортні засоби "застрягли" в рф після 24 лютого після накладення санкцій.

Про це повідомляє Simple Flying.

Мова йде про майже 400 літаків.

Після повномасштабного вторгнення у ЄС скасували всі договори оренди літаків. Тож росія захопила згадані засоби на своїй території.

Літаки незаконно перереєстрували і продовжили експлуатацію всередині країни, час від часу здійснюючи міжнародні рейси.

Нині рф запропонувала авіакомпаніям-власницям угоду, яка дозволить російським перевізникам придбати авіатранспорт з великою знижкою за кошти Російського фонду національного добробуту.

23 авіакомпанії отримали листи з такими пропозиціями.

Наприклад, Аерофлот і його страховики запропонували лізингодавцю SMBC за 17 літаків 644,2 млн доларів. При цьому у вересні SMBC списала 1,6 мільярда доларів за 34 літаки. Зазначається, що запропонована росією угода принесе орендодавцеві набагато нижчий дохід, аніж пропонує ринок. Однак пропозицію не поспішають відкидати - це шанс компаніям частково компенсувати свої збитки і завершити багаторічний процес страхування.

Авіакомпанії S7 Airlines, NordStar і декілька російських страхових компаній в останні місяці звернулися до лізингодавців з приводу пропозиції рф. Наразі домовленостей не досягнуто.

Реалізувати таку угоду буде проблематично через санкції. Компанія SMBC, наприклад, просить Євросоюз затвердити винятки з Регламенту 833/2014, які дозволять передавати літаки російським орендарям. Один з високопосадовців блоку заявив, що це буде кричущим порушенням санкцій.

Орендодавці літаків стверджують, що безпека польотів транспортними засобами щодня ставиться під загрозу через те, що запасні частини неможливо закупити, доки літаки перебувають у незаконному володінні.

Нагадаємо, у березні як відповідь на розпорядження ЄС повернути літаки, які орендували російські авіакомпанії, президент рф владімір путін санкціонував їхню конфіскацію.

Тим часом прогнозувалося, що російська компанія "Аерофлот" через санкції буде змушена невдовзі розбирати свої літаки на запчастини.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]