У Конгрес США внесли законопроєкт про визнання Росії спонсором тероризму - це можливо, дозволить обійти опір Блінкена

|
Версия для печатиВерсия для печати

 За даними The New York Times, акт про визнання Росії державою - спонсором тероризму, що просувається двопартійною групою законодавців, можливо, дозволить обійти опір Блінкена.

Двопартійна група членів Палати представників Конгресу США, яку очолює законодавець Тед Лью (демократ від штату Каліфорнія), представила акт щодо визнання Росії державою - спонсором тероризму (ДСТ). Як пише видання The New York Times (NYT) у п'ятницю, 29 липня, у разі ухвалення американським Конгресом і підписання закону - він дозволить обійти опір держсекретаря США Ентоні Блінкена і включити РФ до переліку, у якому вже є Північна Корея, Сирія, Куба та Іран.

За даними NYT, попри "емоційну привабливість" Блінкен опирається кроку, який може змусити його запровадити санкції проти союзників США, які ведуть бізнес з Росією, і знищити "залишки дипломатії між Вашингтоном та Москвою".

На разі акт представлений на сайті Конгресу США, повний текст опубліковано на сайті Теда Лью , зазначає Deutsche Welle

Включення до переліку ДСТ

"Ціна, яку Росія платить відповідно до наших дій та санкцій інших країн, ідентична наслідкам, які могли б наступити після включення її до списку держав-спонсорів тероризму", - зазначив Блінкен на останній пресконференції. "Отже, практичні наслідки того, що ми робимо, однакові", - стверджує американський держсекретар.

Однак включення країни до переліку ДСТ офіційно передбачає обмеження допомоги (також і економічної) з боку США, заборону на експорт та продаж продукції оборонного призначення, додаткові заходи щодо контролю за експортом продуктів подвійного призначення, посилений фінансовий моніторинг операцій із контрагентами ДСТ. Також, цей захід має суттєві наслідки у зв'язку з впровадженням так званих "вторинних санкцій" - обмежень проти осіб та країн, які торгують із "терористичною" державою.

Резолюція Сенату ні до чого не зобов'язує

Сенат США 28 липня ухвалив резолюцію із закликом до Держдепартаменту визнати Росію державою - спонсором тероризму. Документ втім не зобов'язує до жодних дій.

Як зазначає NYT, у той час, як резолюція Сенату була просто закликом, який не має юридичної сили, акт, представлений групою на чолі з Тедом Лью, може дозволити обійти опір Блінкена.

"Сполучені Штати повинні використовувати всі наявні у нас засоби, аби зупинити Росію у її насильницькій агресії щодо України", - зазначив Лью. "Я радий сформувати двопартійну коаліцію депутатів для відстоювання цього питання", - наголосив він, говорячи про можливе ухвалення акту.

Не означає "участі збройних сил США у військових діях"

У резолюції Сенату уряд Росії звинувачувався у здійсненні кампанії терору та застосуванні сили проти цивільних осіб під час другої військової кампанії в Чечні, завдання ударів у Сирії, підтримці з 2014 року сепаратистів на Донбасі.

Сенат США "розглядає дії уряду РФ, вчинені за вказівкою президента РФ Володимира Путіна, як спонсорування терористичних актів". Водночас у документі зазначалося, що "ніщо в цій резолюції не повинно бути витлумачено як санкція до застосування військової сили, або вступ збройних сил США у військові дії".

 

У Кремлі попередили, що "дуже негативно" оцінюють наслідки для відносин із Вашингтоном у разі визнання Росії державою - спонсором тероризму.

«Аргумент»


В тему:

 

 

 

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

14:10
«Чия система витримає, той і переможе»: що стоїть за останніми обстрілами росією енергетичної інфраструктури України
13:59
РПЦ оголосила “священну війну” Україні (документ)
12:04
Бурштинська та Ладижинська ТЕС зруйновані майже повністю: чим Україні загрожують нові атаки на енергосистему
10:06
Звичайне шахрайство: фігурант журналістських розслідувань ексочільник УСБУ Миколаївщини Герсак став громадським діячем та збирає грантові кошти для ветеранів (ФОТО)
09:31
Типове "зе": "слуга народу" Роман Кравець шантажує таксі "Uklon"через Telegram-канал "Джокер" - вимагає $200 тисяч
09:01
Суд зобов’язав упц (мп) повернути державі Успенський собор ХІІ ст. у Каневі
08:35
У Росії виробництво бензину впало на 14% після атак на НПЗ - Росстат
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 28 березня
20:00
У четвер дощитиме трохи в Карпатах, вдень до +20°С
19:22
У Польщі через перевірку контррозвідки звільнили генерала, який відповідав за підготовку ЗСУ

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]