Зраднику Дубінському повідомили про нову підозру - вивозив ухилянтів

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Працівники ДБР та СБУ викрили, що підозрюваних в організації перетину кордону інші особи народних депутатів незаконно зробили це не одноразово.

Тому, 2 вересня 2024 року Офіс Генерального прокурора за матеріалами правоохоронців планує про нову та зміни раніше повідомленої посади чинного народного депутата України, яка ніні не перебуває в СІЗО. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДБР.

Ні Державне бюро розслідувань, ні Офіс генпрокурора не називають імені депутата, однак «Суспільному» у правоохоронних органах підтвердили, що мова йде про Олександра Дубінського, який і так вже перебуває в СІЗО.

Також про підозру ДБР повідомило колишньому помічнику нардепа, який ніні працює головою Громадської організації «МЕДІАОБОРОНА».

Встановлено, що фігурант у змові з іншими особами у серпні 2022 року організував незаконний виїзд за кордон брата своєї цивільної дружини. Родич співмешканки народного обранця виїхав з України до Республіки Молдова на автомобілях через один із пунктів пропуску.

Як підставу для перетину державного кордону він надав документи, внесені в систему «Шлях» – витяг з розпорядження Київської обласної військової адміністрації про виїзд за межі України водіїв, що містять перевезення для потреб ЗСУ.

Дозвіл він отримав на розпорядження Вишгородської районної військової адміністрації за сприяння нардепу та афілійованого із ним громадської організації. Сам «родич» після перетину кордону фактично працевлаштувався на іноземному морському судні, жодних перевезень для потреб ЗСУ, не видав та повернувся до України наприкінці 2022 року після завершення контракту.

Крім того, як раніше поповнилося, нардеп у змові з іншими особами у 2023 році, за тих самих умов повторно організував незаконний виїзд цього ж самого «родича» за кордон як водія волонтера. Він достеменно знав, що під час попереднього візиту за кордон чоловік, за наданим раніше розпорядженням Київської обласної військової адміністрації, не отримав жодного перевезення гуманітарної допомоги.

Як і раніше родич співмешканки народного обранця виїхав з території України до Республіки Молдова на автомобілях через один із пропускних пунктів, за ідентичними документами від КОВА на підставі клопотання Громадської організації «МЕДІАОБОРОНА».

Також з'ясувалося, що насправді чоловік, за вказівкою народного депутата, мав прибути до Кишинева, де мав чекати подальших інструкцій щодо перегону особистого елітного авто народного обранця з автостоянки міжнародного аеропорту столиці Молдови до столиці Австрії Відня.

Під час розслідування першого факту незаконного виїзду, правоохоронці з'ясували, що чоловік другий раз встиг створити розроблену нардепом та його спільником протиправну схему, після чого вже не повернувся в Україну.

Генеральний прокурор про нову та зміну раніше повідомленої перевірки народного обрання за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 2 ст. 332 КК України, тобто за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон, вчиненого повторно народним депутатом за попередню змовою з іншими особами.

Працівники ДБР повідомили про переконання голови Громадської організації «МЕДІАОБОРОНА» за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 2 ст. 332 КК України, тобто за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон, вчиненої повторно за попередньою змовою з іншими особами.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді закінчення волі на строк до 7 років.

Процесуальне керівництво управління Офіс Генерального прокурора.

поки, що за матеріалами Державного бюро розслідувань Генерального прокурора 3 листопада 2023 року проект висновку законного депутата України в організацію незаконного перетину кордону іншої особи.

Тоді ж було повідомлено про підозру в колишньому помічнику цього нардепа, який ні працює директором Громадської організації «МЕДІАОБОРОНА».

«Аргумент»


Читайте також: 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]