Колишній куратор "великого крадівництва" отримав посаду у Міноборони

|
Версия для печатиВерсия для печати

Колишній заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко, звільнений у січні 2023 року, обійняв посаду радника міністра оборони Рустема Умєрова.

Про це повідомляє NV із посиланням на відповідь Міноборони на запит видання. 

«Тимошенко Кирило Владленович обіймає посаду штатного радника Міністра оборони України, починаючи з 1 березня 2024 року, на підставі відповідного наказу про його призначення», йдеться у відповіді Управління преси та інформації Міноборони.

У Міноборони зазначили, що основний напрямок діяльності Тимошенка – «медіа та комунікації, координація інформаційної політики в Міністерстві оборони та підпорядкованих Міноборони структурах, а також побудова єдиного інформаційного порядку денного в Силах оборони України на час дії воєнного стану».

Кирило Тимошенко розпочав шлях в політику 2015 року, коли балотувався до Київської міськради від партії УКРОП. Туди він не пройшов, але став помічником на громадських засадах народного депутата ВРУ VIII скликання Андрія Денисенка.

Під час президентської кампанії 2019 року Тимошенко відповідав за просування Володимира Зеленського, а після його перемоги на виборах 21 травня 2019 року був призначений заступником глави Адміністрації президента України.

Перші роки президентства Зеленського Тимошенко був так званим куратором «Великого будівництва», яке в народі прозвали "велике крадівництво" за масштабне розкрадання коштів державного бюджету причетними особами.

Наприкінці 2023-го минув рік відтоді, як голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко опинився в центрі корупційного скандалу, що кинув тінь на найближче оточення глави держави. Чому НАБУ так повільно розслідує справу? Навіщо в справу, яку розслідувало НАБУ, втрутилась обласна поліція? Чи визначено збитки, яких завдав державі Резніченко та пов’язані з ним особи? Наскільки довгим і впливовим може виявитися список фігурантів цієї справи, якщо НАБУ та САП вдасться ефективно протистояти тиску з владних кабінетів?

Аби знайти відповіді на ці питання, ZN. UA зробило запити до антикорупційних і правоохоронних органів, поспілкувалися з джерелами у владних кабінетах і поставило запитання представникам низки державних органів. Подробиці – у розслідуванні Тетяни Безрук «Свій до свого по своє. Чи є перспектива у кримінальної справи Тимошенка/Голика/Резніченка?»

Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]