На похорон найманця ПВК Вагнера в Петербурзі було замовлено масовку - ховати погань люди не прийшли

|
Версия для печатиВерсия для печати

Власник ПВК Вагнера, бандит Євген Пригожин замовив масовку на похорон на військовій ділянці Білоострівського цвинтаря в Петербурзі зека Дмитра Меньшикова, який загинув в Україні.

Telegram-канал "Можемо пояснити" з посиланням на петербуржця, який отримав гроші за присутність на похороні, повідомляє, що за участь у церемонії платили по 1500-2500 рублів.

За словами співрозмовника каналу, брати участь у похороні за гроші погодилися лише 50 осіб, хоча планувалося зібрати 400 учасників. «Масівці платили по-різному, від 1,5 до 2,5 тисяч рублів, точну кількість сказати не можу, але близько 50 осіб. Організовано привезли автобусами. Серед масовки більшість не мала поняття про особу героя», - розповів він.

Для того, щоб організувати похорон саме в цьому місці, Пригожин розв'язав конфлікт із міською владою та особисто з губернатором Олександром Бегловим. Він зажадав поховати Меньшикова на Алеї слави. Але петербурзька влада заявила, що найманці ЧВК не є військовослужбовцями і відмовили у похованні на військовій ділянці, додавши, що жодної Алеї слави на цвинтарі просто немає. Тоді Пригожин звернувся з відкритим листом до спікера Держдуми В'ячеслава Володіна і домігся того, що в середині грудня на Білоострівському цвинтарі було відкрито Алею доблесті. На цій Алеї тепер ховатимуть як військовослужбовців, так і загиблих інших категорій, які беруть участь у війні в Україні.

Дмитра Меньшикова було завербовано на війну в колонії, де відбував покарання за збут наркотиків (чч. 3, 4, 5 ст. 228.1 КК рф). Його засудили до 7,5 років позбавлення волі у лютому 2022 року. Пригожин, який особисто побував на його похороні, охарактеризував його як «простого хлопця», який виріс у дитбудинку, сів у в'язницю, бо хотів заробити і загинув в Україні «як герой».

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]