Піп з УПЦ МП вкрав храм у громади і подарував своїй сестрі (ВІДЕО)

|
Версия для печатиВерсия для печати

Громада ПЦУ села Проців на Київщині залишилася без храму, бо його привласнив колишній настоятель з УПЦ МП. Тож люди мусять молитися на вулиці.

Про це повідомляють «Факти», пише Главком.

«Усім селом, всією громадою збирали гроші для будівництва церкви. Всі ми безвідмовно давали, йшли допомагали, будували», – кажуть місцеві.

Та нині жителям села Проців на Київщині молитися доводиться просто неба, біля каплички. Місцеві стверджують, храм у громади вкрав настоятель – архімандрит Московського Патріархату Феогност.

Відректися від РПЦ і перейти в Православну Церкву України село намагалося ще 2019, коли ПЦУ отримала Томос про автокефалію. Та священник був категорично проти. Після повномасштабного вторгнення Росії молитися в московській церкві більшість селян остаточно відмовилася.

На початку червня жителі Процева провели збори громади. На них зібрали підписи за перехід до ПЦУ. У жовтні релігійну громаду остаточно переоформили. Але люди дізналися шокуючу інформацію: храм, який офіційно був у власності громади, більше їй не належить.

Згідно з витягом із Держреєстру речових прав, церкву настоятель спершу пожертвував своїй сестрі – Оксані Юраш. А потім вона передала її щойноствореному благодійному фонду «Криниця добра», керівником якого і є настоятель Феогност. Та коментувати оборудку архімандрит відмовляється.

Жителі Процева зазначають, голова ОТГ Любов Чешко ігнорує волю громади й саме вона допомогла священнику з махінацією, тому перенесла збори щодо переходу до ПЦУ.

Голова ОТГ каже, збори справді перенесла на прохання священника, але й уявити не могла, що йому це необхідне для крадіжки церкви. «Коли ми дізналися, я зразу зателефонувала священнику, щоб спитати, чи це правда. Він каже – правда. Питаю на основі чого, чого не повідомили. Я передзвонила в СБУ зразу того ж дня, як стало відомо. Ми думаємо також написати в поліцію листа», – запевняє голова ОТГ Любов Чешко.

Мешканці Процева звернулися до суду. Вони сподіваються на справедливе рішення, але на це може піти багато часу. Тож святкувати Різдво Христове місцевим ніде, адже влада не знайшла іншого приміщення. Мешканці села на Київщині закликають Верховну Раду ухвалити закон про заборону діяльності релігійних організацій із центром управління у Росії.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]