Україна може відсудити 4 російські "Руслани" як компенсацію за знищену "Мрію"

|
Версия для печатиВерсия для печати

Як часткову компенсацію за знищення російськими окупантами найбільшого у світі транспортного літака - українського Ан-225 "Мрія" - Україна може відсудити в Росії як мінімум чотири літаки Ан-124 "Руслан" компанії "Волга-Дніпро", які зараз знаходяться в аеропортах Канади та Німеччини.

Про це на своєму Youtube-каналі заявив капітан "Мрії" Дмитро Антонов, передає ЦТС.

Зокрема, він підтвердив інформацію про те, що один Ан-124 "Волга-Дніпро" був заарештований в Канаді. За словами Антонова, борт RA-82078 було затримано в аеропорту Торонто. Літак приземлився там 26 лютого, і наступного дня українська діаспора вийшла з ініціативою про його арешт та запросила допомогу ДП "Антонов". За словами капітана "Мрії", на жаль, в "Антонові" ніяк не відреагували на ситуацію і процесом продовжують займатися канадські волонтери.

За інформацією Дмитра Антонова, ще одного російського Ан-124 заарештовано в Лейпцигу. Там літак компанії Волга-Дніпро з бортовим номером RA-82046 приземлився 23 лютого. "26 числа від мене та ще кількох людей надійшла ініціатива про те, що необхідно підтримати українську ініціативну групу в Лейпцигу про арешт цього літака. Літак був 26 числа заарештований і розпочався юридичний процес", - повідомив він.

За словами Антонова, обґрунтуванням для передачі згаданих літаків українському ДП "Антонов" може бути те, що з 2014 року, коли були повністю розірвані відносини з Росії у сфері авіації, "якось (російські) літаки Ан-124 продовжували літати по всьому світу". Як це здійснювалося, потрібно буде розібратися правоохоронним органам України та на основі цього обґрунтувати юридичну позицію, щоб зазначені літаки були передані Україні.

Що стосується Лейпцига, то в цьому аеропорту, крім заарештованого борту, ще два Ан-124 "Волга-Дніпро" без двигунів. Дмитро Антонов вважає, що й ці повітряні судна також мають бути відчужені у російського перевізника. Він уже звернувся до "Укроборонпрому" з проханням, щоб дане держпідприємство ініціювало процес арешту цих літаків у Німеччині.

"Ці літаки, нехай навіть як маленька компенсація за наш найбільший літак, який рашисти знищили в Гостомелі, дозволять отримати хоча б невелике моральне задоволення", - резюмував Дмитро Антонов.
«Аргумент»


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У четвер в Україні сухо, заморозки в Карпатах і на Київщині
19:01
"Укренерго" обмежило поставки електроенергії для бізнесу по всій Україні з 18:00, на черзі населення
18:05
Сатира для бидла: про "естрадний гумор" в нашій спливаючій кров’ю країні
17:48
Посли ЄС схвалили надання Україні прибутків від заблокованих активів рф
16:07
Зерновий барон Олег Кіпер: як один чиновник взяв під ручний контроль 85% агроекспорту України і казково багатіє під час війни
15:32
Рада затвердила добровільну мобілізацію ув'язнених і визначила, кому не можна
14:10
Великдень та Різдво улюблені свята українців, День перемоги важливий для 11% (ОПИТУВАННЯ)
14:08
Топ-5 советов по подготовке к экзамену IELTS
12:03
Віросповідання не є законною підставою для неявки до РТЦК – суд
11:07
«Світ проспав відродження нацизму 24 лютого 2022 року»: звернення Президента України в День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]