Обмеження на перекази фізосіб діятиме з жовтня – НБУ

|
Версия для печатиВерсия для печати

З 1 жовтня 2024 року Національний банк України на пів року встановлює ліміт у 150 тисяч грн на місяць (замість 100 тисяч, анонсованих раніше) для переказів фізосіб "з карти на карту".

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Зазначається, що ліміт діє лише на вихідні перекази за усіма рахунками клієнта, відкритими в одному банку, на рахунки інших фізичних осіб.

Водночас ліміт не застосовується до рахунків волонтерів, які відповідають критеріям, визначеним постановою, та осіб, щомісячні доходи яких з підтверджених джерел перевищують суму встановленого обмеження.

Також перекази не обмежують у разі пересилання коштів між власними рахунками клієнта, відкритими в одному банку, та до переказів юридичних осіб. Операції за реквізитами IBAN не обмежуються.

За даними НБУ, 98% банківських клієнтів здійснюють щомісяця перекази, які не перевищують вказану суму, отже, встановлені обмеження в жодному разі не вплинуть на їхню фінансову активність.

Постанова НБУ визначає п’ять критеріїв приналежності до волонтерської діяльності. Для того, щоб не попасти під обмеження волонтер маж відповідати щонайменше двом критеріям:

  • фізична особа офіційно зареєстрована як волонтер;
  • проведення волонтерських зборів є типовою діяльністю за рахунками фізичної особи-користувача в надавачі платіжних послуг;
  • фізична особа подала листа від державного органу/військової частини/благодійного фонду щодо співпраці в межах організації збору коштів;
  • фізична особа надала інформацію щодо запланованих суми та строків збору коштів із зазначенням мети такого збору та подальшого використання зібраних коштів;
  • інформація з відкритих джерел, соціальних мереж та Інтернету підтверджує здійснення фізичною особою-користувачем волонтерської діяльності та мету волонтерських зборів.

Раніше повідомлялося, що Нацбанк планує встановити обмеження p2p-переказів для фізичних осіб на рівні 100 тис грн на місяць.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:20
В Україні 14 вересня сильні дощі в Карпатах та на Закарпатті, до +31° тепла
19:34
Країни колишнього СРСР у Центральній Азії відмовляться від кирилиці
18:28
СБУ викрила посадовців українського холдингу, які будують судноремонтний завод для рашистів
17:02
СБУ і Нацполіція затримали ще 4-х поплічників рашисітв, які палили військові авто на Одещині
16:15
Донька Ірини Фаріон вимагає довічного ув'язнення для підозрюваного
15:22
У Кропивницькому голова ВЛК продавав «білі квитки» ухилянтам за ціною від 2 до 10 тисяч доларів США
14:13
З російського полону повернулись ще 49 українців, серед них - захисниці «Азовсталі»
13:48
"Слуги народу" хочуть обкласти податком всі міжнародні посилки
12:46
ДБР повідомило про підозру в ухиленні від сплати податків колишньому нардепу «Партії регіонів»
11:30
Росія скупила Кіпр: острів став ключовим плацдармом для російського впливу в ЄС

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]