У Польщі розпочала роботу Комісія з розслідування впливів Росії та Білорусі

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Прем'єр-міністр заявив, що комісія з російського та білоруського впливу зосередиться на тому, що сталося, але й на тому, що має або може мати безпосередній вплив на сьогодення і майбутнє 

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск оголосив, що Комісія з розслідування впливу Росії та Білорусі у 2004-2024 роках почала роботу в середу, 5 червня. Про це повідомляє Polskie Radio.

Прем'єр-міністр заявив, що комісія з російського та білоруського впливу зосередиться на тому, що сталося, але й на тому, що має або може мати безпосередній вплив на сьогодення і майбутнє. Він наголосив, що вона буде «вільною від будь-яких спокус чи суто політичних, чи партійних намірів».

Журналісти запитали голову уряду, якою першою темою займеться комісія, чи вона аналізуватиме лише минуле чи й сьогодення, зокрема, нещодавні кібератаки на Польське агентство преси (РАР) або серії підпалів у країні.

«Очевидно, що комісія зосередиться на тому, що сталося, але й на тому, що має прямий або може мати прямий вплив також на сьогодення і майбутнє, хоча б через функціонування, (...) якщо виявиться, що вони все ще функціонують у суспільному житті, або, що в державному управлінні є особи, які, на думку комісії, можуть діяти під впливом або за політичним замовленням іноземних держав», — сказав голова уряду.

«Ми не обтяжуватимемо генерала Стружика (очільника Комісії, - прим.ред.) чи його комісію своїми тезами або ж припущеннями», — запевнив прем’єр-міністр Туск.

Генерал Ярослав Стружик також визнав, що на цьому етапі він не буде називати конкретні теми, які комісія обговорюватиме в першу чергу. Він зазначив, що комісія займатиметься справами, які з’явилися в публічному просторі протягом останніх 20 років.

«Аргумент»

 

Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

16:44
Криптобиржи без верификации: как избежать мошенничества
16:11
10 тисяч військових і 450 одиниць техніки: на Луганщині росіяни зібрали "ударний кулак" − DeepState
15:20
Чиновниці РДА нарахували мільйони соцвиплат родичам і друзям
14:18
Розкрадання 88 млн грн на ремонті офісу тотально корумпованої Держміграції: отримав підозру екскерівник ДМС
13:42
Син посадовця Вінницького комісаріату, вимагав 20 тисяч доларів США за оформлення виїзду за кордон
12:02
Родина експосадовця СБУ казково розбагатіла після його звільнення з УЗ (ВІДЕО)
11:55
Заарештовано 2 директорів департаментів Ibox bank за міскодинг для нелегальних казино
11:24
Інформаційні атаки на військових: дискредитація заради політичних інтересів?
10:01
Єврокомісія створює аудиторську раду, яка контролюватиме використання 50 млрд євро Україною
09:01
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті та втрати ворога на 18 червня

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]