Вікторія Сюмар: Про ситуацію в енергетиці та чесну розмову з країною

|
Версия для печатиВерсия для печати

"Цю зиму нам треба пережити. Тут. Працювати і підтримувати ЗСУ. І саме про це владі вже зараз варто чесно поговорити з країною.

"За останні декілька днів мене декілька разів запитали, чи правда, що Україна продає електроенергію за кордон, а отже, "хтось заробляє" і "комусь вигідно".

Ці іпсошні тези дуже благодатні, в них легше повірити, аніж прийняти реальність. І люди вірять, особливо коли чесної розмови з країною про те, що дуже важко, і буде ще складніше, так і не відбулося. Принаймні в частині енергетики.

Так, на певному рівні хтось подає інформацію про розбиту росіянами генерацію, яку вже не можна відновити ні за декілька днів, ні за декілька місяців. Щось якісно коментують експерти.

Але потім виходить Міненерго і офіційно каже: інформація західної преси, а саме авторитетної британської Financial time, що в січні світло в українців може бути 2-4 години - це вороже іпсо.

В мене питання: може замість виявлення фейків Міненерго займеться своєю роботою? Наприклад, пояснить країні структуру генерації і скільки з неї знищено. А потім розробить план від уряду, який дозволить людям вижити взимку.

Для початку, уряд мав би вже прийти в Раду з ініціативою зняти мито на ввезення акумуляторів, сонячних панелей, тепло наносів і тд і міні газових станцій. Аби здешевити і зробити доступними.

Чи не варто туди інвестувати кошти, які ми отримали від партнерів? Який відсоток?

Як мінімум, я би чекала від уряду кредитування всіх тих, хто готовий в кредит оснащувати свої бізнеси і домівками альтернативними джерелами енергії. Людям потрібні доступність цих речей на ринку і система стимулів.

Так само непогано було б зрозуміти рівень забезпечення критичної інфраструктури громад. Бо партнери надали нам чимало генераторів для потреб міст і до багатьох обʼєктів вони підключені, але - чи передбачені в місцевих бюджетах кошти на дороге пальне для цих генераторів? І чи існують бодай приблизні підрахунки скільки такого пального і коштів на це потрібно, аби пройти зиму… Аби не було так, що в момент ікс без електрики залишаться навіть лікарні.

Так само питання: наскільки зможуть працювати школи, вузи і садочки? Без відповіді на це питання вже зараз від уряду, Міненерго і Міносвіти, у багатьох мам точно виникне бажання сісти і поїхати за кордон, аби забезпечити своїм дітям освіту…

Як в таких умовах вижити маленьким бізнесам? На скільки зросте собівартість продукції і послуг в тих кавʼярнях, перукарнях і тд? І чи не простіше людям, які щось роблять руками, робити це в якійсь іншій країні?

Це чергові хвилі біженців. Це прямо вплине на економіку. І це саме те, чого так хоче домогтися путін- випаленої землі, де неможливо жити.

Замість цього ми можемо і маємо запустити турборежим з альтернативною енергетикою, закликати партнерів допомогти технологіями і створити нову диверсифіковану систему генерації, тих самих мінігазових станцій і тд.

Я знаю, що ми не зробимо це за три-пʼять місяців до зими на всі сто. Бо надто багато часу вже втрачено. Але це єдиний шлях і ним треба йти прямо зараз.

В нас попереду важка зима. Ворог тиснутиме на фронті, війна не припиниться. Росіяни хочуть говорити зі США, але вже після американських виборів. Це очевидно.

Це насправді єдиний прийнятний варіант для путіна. І цю зиму нам треба пережити. Тут. Працювати і підтримувати ЗСУ.

І саме про це вже зараз варто чесно поговорити з країною."

Вікторія Сюмар, народний депутат України

(Джерело).

Зображення вгорі: стан комунікації влади з народом повністю відповідає стану зруйнованої енергетики України. Постійна брехня та замовчування очевидних проблем владою вже призвели до масштабних трагедій. Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

16:44
Криптобиржи без верификации: как избежать мошенничества
16:11
10 тисяч військових і 450 одиниць техніки: на Луганщині росіяни зібрали "ударний кулак" − DeepState
15:20
Чиновниці РДА нарахували мільйони соцвиплат родичам і друзям
14:18
Розкрадання 88 млн грн на ремонті офісу тотально корумпованої Держміграції: отримав підозру екскерівник ДМС
13:42
Син посадовця Вінницького комісаріату, вимагав 20 тисяч доларів США за оформлення виїзду за кордон
12:02
Родина експосадовця СБУ казково розбагатіла після його звільнення з УЗ (ВІДЕО)
11:55
Заарештовано 2 директорів департаментів Ibox bank за міскодинг для нелегальних казино
11:24
Інформаційні атаки на військових: дискредитація заради політичних інтересів?
10:01
Єврокомісія створює аудиторську раду, яка контролюватиме використання 50 млрд євро Україною
09:01
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті та втрати ворога на 18 червня

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]