ВАКС арештував тестя ексголови ДФС Насірова: легалізація хабаря

|
Версия для печатиВерсия для печати

Він не вніс 200 млн євро застави.

Вищий антикорупційний суд сьогодні змінив запобіжний захід одному з підозрюваних  у справі отримання хабаря колишнім головою Державної фіскальної служби Романом Насіровим. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Зазначається, що слідчий суддя підтримав позицію прокурора САП і відправив під арешт наближену до Насірова людину. Її підозрюють у легалізації 21 млн євро хабаря, який отримав ексголова ДФС. Як повідомило hromadske із посиланням на власні джерела, йдеться про тестя Насірова, власника групи компаній “Альтіс” Олександра Глімбовського.

У САП нагадують, що відповідно до попереднього рішення суду від 24 червня, підозрюваному було обрано запобіжний захід у вигляді застави без арешту. Він мав протягом 5 днів внести 200 млн грн. Однак гроші так і не внесли.

Після цього прокурор САП клопотав суд про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком 60 днів. Проте він має можливість внести 200 млн грн застави.

Романа Насірова звинувачують у ймовірному отриманні хабаря в розмірі 722 млн грн за відшкодування ПДВ компаніям агробарона Олега Бахматюка.

31 жовтня 2022 року екс голову ДФС взяли під варту із заставою у 523 млн грн. З того моменту запобіжний захід неодноразово продовжувався,  Насіров весь цей час перебуває у СІЗО.

У травні слідча суддя Лариса Задорожна спробувала зменшити заставу одразу із 532 млн до 107 млн грн, однак апеляція це рішення згодом скасувала.

Окрім справи про махінації з відшкодуванням ПДВ, Насіров також підозрюється в епізоді «газової справи» Олександра Онищенка зі збитками на 2 млрд грн, а Бахматюк має підозру у справі про розкрадання 1,2 млрд грн кредиту НБУ для його «ВіЕйБі Банку».

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:22
4 вересня в Україні до +32°, місцями короткочасний дощ
19:02
Посадовець судової охорони постане перед судом за спробу «домовитися» зі слідчим ДБР та прокурором щодо закриття провадження
18:29
Три міністри подали заяви про відставку - Камишін, малюська та стрілець
17:34
Станом на зараз внаслідок ракетного удару по Полтаві 49 осіб загинули, 219 травмовані
16:55
Очільник "Укренерго" заперечує, що його звільнили через поганий захист енергооб'єктів
15:12
Літо 2024 року стало другим рекордним за час спостережень – Центральна геофізична обсерваторіїя
14:34
41 людина загинула і понад 180 отримали поранення внаслідок російської ракетної атаки по Полтаві
14:05
Директор НАБУ звільнив свого заступника Углаву після скандалу з витоком даних
13:37
Судитимуть нардепа від ОПЗЖ Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму
12:47
Повірений Фірташа Денис Горбуненко виявився партнером російських шахраїв

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]