Вселенський Патріарх різко висловився про рпц: Вони оголошують себе в першу чергу росіянами, а в другу - православними

|
Версия для печатиВерсия для печати

Вселенський Патріарх Варфоломій надіслав листа Патріарху Александрійському Феодору, в якому різко засудив навмисне проникнення Російської Православної Церкви в Африку як небратське та антихристиянське.

Про це пише "Orthodox Times", якого цитує "Релігія в Україні".

У листі, який є відповіддю на попереднє звернення Патріарха Александрійського, Вселенський Патріарх Варфоломій наголошує на серйозній небезпеці, яку становить для Церкви етнофілетизм. Він стверджує, що Церква сьогодні є «внутрішньо хвора і виснажена в катастрофічній замкнутості, стикаючись із дедалі більшою смертельною раковою пухлиною націоналістичної ідеології».

Вселенський Патріарх наголошує на зростаючій зневазі до церковного та еклезіологічного порядку, зазначаючи, що це питання стало очевидним не лише в православних колах, але й для міжнародної спільноти.

Говорячи про вторгнення РПЦ в канонічні межі Александрійського Патріархату, Патріарх Варфоломій наголошує, що єрархи МП відповідатимуть перед Богом за свої тяжкі церковні провини та збитки, заподіяні Александрійській Церкві, зокрема душам тисячі новонавернених, які шукають порятунку в Православній Церкві.

Вселенський Патріарх у жорстких виразах характеризує незаконні дії Російської Церкви в Африці, звинувачуючи російських єрархів у бандитській поведінці і наданні переваги расовому домінуванню над церковною єдністю. «Вони слухаються не смиренного Христа, а могутнього золота», — стверджує Варфоломій.

«Вони безсоромно заявляють, що вони спочатку росіяни, а потім православні. З давніх часів вони змінили церковний устрій, який був їм справді переданий, одяг, навіть церковні сани та традиції, щоб усім було зрозуміло, що вони відрізняються та перевершують», — продовжує він.

У листі також йдеться про війну Росії в Україні та позицію Російської Православної Церкви. «Сьогодні радо освячують священну зброю, вбивчу, проти православних українців, які захищають територіальну цілісність своєї країни», – пише Варфоломій.

Завершуючи свій лист, Вселенський патріарх запевняє адресата, що Александрійська Церква не стоїть сама перед цими викликами.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]