WP: Наступ ЗСУ вийшов за межі Курської області, бойові дії поширилися на територію Бєлгородської

|
Версия для печатиВерсия для печати

На території Бєлгородської області РФ тривають запеклі бої.

Про це пише Washington Post.

У четвер, 15 серпня Україна призначила військового командира для управління підконтрольними частинами Курської області. Одразу після цього з'явилися нові подробиці про бої в Бєлгороді, описані українськими солдатами, пораненими там і евакуйованими через кордон до Сумської області.

Українська розвідка також оголосила про затримання понад 100 російських військових, що, за її словами, є "найбільшим масовим захопленням" ворожих солдатів за один раз.

На відміну від радості деяких військових через події в Курській області, декілька солдатів розповіли, що бої в Бєлгороді були запеклими.

Троє поранених українських військових, у тому числі один командир, розповіли, як після місяців дислокації вздовж кордону їх чотири дні тому відправили до Росії. Вони перетнули кордон на бронетехніці серед білого дня, сказав 24-річний "Хакер".

Коли вони готувалися перетнути кордон у Колотиловці, в тому самому місці, де раніше відбувався обмін військовополоненими, солдат згадав, що подумав, що це дійсно "божевільний" крок.

На відміну від швидкого наступу на Курськ, російські війська в Бєлгороді виглядали готовими до їхнього прибуття. Територія була укріплена протитанковими перешкодами "Зуби дракона" та сильно замінована. Українці майже одразу потрапили під інтенсивний обстріл артилерії, безпілотників та авіаційних бомб.

За словами солдатів, українці просунулися приблизно на десять кілометрів, захопивши покинуті позиції російських військ. Але бої залишалися напруженими.

"Вся наша група була поранена в день нашого прибуття. Багато українських військовослужбовців отримали контузії або важкі поранення, а інші були вбиті і змушені були залишитися", - розповів Хакер.

Обстріл був настільки інтенсивним, що вцілілим довелося кілька днів ховатися в російських окопах, поки вранці в четвер, 15 серпня, не прибула броньована машина, щоб евакуювати їх для надання медичної допомоги. Дехто неодноразово отримував поранення, чекаючи на допомогу.

Хакер сказав, що боявся, що його можуть вбити в Росії, "тому що ми не знали їхньої території".

"Ми працювали наосліп", - додав він.

Серед шести евакуйованих був командир "Хакера" 48-річний Сергій, праву ногу якого було важко поранено під час атаки безпілотника днем ​​раніше. Його прооперували відразу після прибуття в Україну в четвер, 15 серпня.

"Нас обстрілювали з усього", - сказав солдат.

Російські сили в Бєлгороді, можливо, були приведені в стан підвищеної готовності після операції в сусідньому Курську, і це могло сприяти посиленню опору, сказав Брейді Афрік, аналітик відкритих джерел і старший медіаконсультант American Enterprise Institute.

За словами Афріка, ця позиція, ймовірно, була підкріплена будівництвом оборонної лінії з минулого літа.

"Існує модель нападу на росію, якої вони не очікували, втрачаючи територію або тимчасово, або назавжди, і у відповідь різко збільшуючи будівництво оборони", - сказав Афрік.

Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

14:17
Поліцейські затримали бандита Вадю Шерсть який знущався з ветерана у Смілі
12:35
Новий радник Зеленського хвалився, що коли приймав присягу свідомо пропустив частину про захист конституційного ладу
11:17
Приблизно 20% масла і сиру в Україні є фальсифікованими
10:20
Засудженого за держзраду помічника депутата «Слуги народу» обмінюють до Росії
09:13
Лише 17% українців вважають, що телемарафон не втратив своєї важливості
08:05
У центрі Києва сьогодні, 11 вересня, вводяться тимчасові обмеження дорожнього руху
20:10
11 вересня в Україні мінлива хмарність подекудикороткочасні дощі, до +32° тепла
18:54
Фестиваль кривосуддя: суддя Підпалий заборонив називати зрадника Портнова зрадником
17:18
Пʼяний проросійський персонаж Євген Червоненко тікав від поліції, а потім погрожував патрульним
16:52
Знову Печерський суд та проросійські персонажі проти українських блогерів

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]