Президент Казахстану відмовився визнати «ДНР» і «ЛНР» в присутності путіна

|
Версия для печатиВерсия для печати

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв назвав незаконні збройні угруповання «днр» та «лнр» квазідержавними територіями. Про це він сказав 17 червня, відповідаючи на запитання російської пропагандистки Маргарити Симоньян під час пленарного засідання на Петербурзькому міжнародному економічному форумі, де був присутній президент росії владімір путін.

Токаєв заявив, що в Казахстані склалося відкрите суспільство, в якому висловлюються різні думки про війну в Україні. Але, за його словами, два основні принципи Статуту ООН – право націй на самовизначення і територіальна цілісність держав – прийшли у взаємну суперечність.

«Підраховано, що якщо право націй на самовизначення у всьому світі буде реалізовано, то замість 193 держав, які зараз входять до складу ООН, на Землі виникне понад 500 чи 600 держав. Звичайно, це буде хаос. З цієї причини ми не визнаємо ні Тайвань, ні Косово, ні Південну Осетію, ні Абхазію. Очевидно, цей принцип буде застосований і щодо квазідержавних територій, якими, на наш погляд, є Луганськ та Донецьк. Це відверта відповідь на ваше відверте запитання», – сказав він.

Президент додав, що Казахстан неухильно підтримує принцип непорушності міжнародно визнаних кордонів, тобто територіальну цілісність держав.

Токаєв сидів поруч із путіним на подіумі міжнародного економічного форуму в Санкт-Петербурзі. Путін нічого не додав і не прокоментував після відповіді Токаєва.

До слова, 15 червня Токаєв у прямому ефірі російського пропагандистського телеканалу «Росія 24» сказав, що Казахстан не буде сприяти росії в обході санкцій, введених світовою спільнотою через її вторгнення в Україну, а також обурився тим, що деякі російські політики ведуть агресивну риторику стосовно Казахстану.

Представник президентської адміністрації Казахстану 1 квітня заявив, що Казахстан поважає територіальну цілісність України та не боїться називати російське вторгнення в Україну словом «війна», всупереч російській офіційній пропаганді.

Водночас зазначимо, що Казахстан є союзником росії. Зокрема, він увійшов до складу створеного росією Митного союзу, а також – до Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ). Війська ОДКБ брали участь у придушенні масштабних протестів, які спалахнули в Казахстані на початку року. Росіяни також були у складі цих військ.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:11
8 вересня короткочасний дощ ймовірний лише на крайньому півдні, до +28° тепла
18:19
Місія ООН: кількість жертв серед цивільного населення України різко зросла
17:19
США бачать зростаючий ризик російських «диверсії» проти ключових підводних кабелів
16:56
Склад боєприпасів знищений дронами у РФ містив північнокорейські ракети
15:39
Важливі результати за підсумками 24-го засідання у форматі «Рамштайн»
14:20
Бігун Ігор Цвєтов здобув для України 17 «золото» Паралімпіади, а тенісист Віктор Дідух 18-ту
13:22
Нові докази злочинів рашистів: на ру-сайті з усиновлення знайшли дітей з України
12:43
Справа проти Дурова почалася з відмови Telegram відкрити особистість гвалтівника
11:38
Рішення МВФ знову послати місію до Росії – крок до того, щоб "пробачити і нормалізувати російську жорстокість"
10:33
Німеччина в липні різко наростила експорт продукції в Росію

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]