Виробництво сталі у росії стало невигідним

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Російські сталеливарні компанії у червні мали негативну рентабельність поставок і на внутрішній, і зовнішній ринок.

Про це повідомляє російське видання Коммерсант.

Так, у «Северстали» повідомили, що рентабельність експорту становила мінус 46%, а на внутрішньому ринку була майже нульовою (плюс 1%). Галузь у цьому фоні активно знижує випуск і  обмірковує скорочення інвестиційних програм.

Російські металурги зараз працюють з так званою "негативною рентабельністю" при продажах як на експорт, так і на внутрішньому ринку, повідомили співрозмовники в компаніях (найбільші російські виробники стали цього року ще не публікували фінансову та операційну звітність).

У червні 2022 року "Северсталь" працювала з рентабельністю мінус 46% на експорт і плюс 1% на внутрішньому ринку, каже директор з GR "Северстали" та віце-президент асоціації чорних металургів "Российская сталь" Андрій Леонов. «Северсталь» традиційно була одним із лідерів сектору з рентабельності, проте сильніше за інших постраждала від західних санкцій. Її основний акціонер Олексій Мордашов та його активи перебувають у SDN-листі, а європейські санкції забороняють постачання до ЄС.

За словами джерел, у інших великих компаній рентабельність у червні теж негативна. Так, у НЛМК рентабельність постачання експорту становить мінус 23,9%, на внутрішній ринок — мінус 7,9%. ММК, що постачає на внутрішній ринок до 90% своєї продукції, вийшов на середній показник рентабельності мінус 5,9%, розповів співрозмовник. ПМХ у червні не вів продажу на експорт. Підприємства холдингу «Тулачермет» та «Тула-Сталь» працювали з рентабельністю мінус 6% та мінус 49% відповідно. Офіційних коментарів у цих компаніях не дали.

Завантаження металургів також падає. «Российская сталь» заявляла минулого тижня, що у червні виробництво стали знизилося на 20–50% залежно від компанії, а собівартість виробництва зросла на 50% (оскільки низка витрат носить постійний характер і не залежить від обсягу випуску).

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]